Clubkleding passen en bestellen op 24 oktober (slotrit)

Stichting MTB Lelystad

De MTB route van Lelystad is circa 32 km lang en wordt onderhouden door de Stichting MTB Lelystad. Met deze route doe je diverse gemeentebossen en de prachtige bossen van Staatsbosbeheer (Zuigerplasbos en Gelderse Hout) aan.

De route is zeer gevarieerd en bevat veel singletracks, korte klimmetjes en extra aangebrachte technische uitdagingen. Nieuwe elementen zijn o.a. een North Shore, een 1 km lange single track over de heuvel nabij de Dronterweg én binnenkort een speciaal voor kinderen beborde en leuke en veilige route van bijna 10 km in het Zuigerplasbos. De mooie natuur waar je doorheen rijdt is de grote trekker. Door allerlei aanpassingen is een deel van de route ook 's winters goed te rijden en de gehele route is in diverse delen op te splitsen.

Op dit moment zijn we nog wekelijks bezig met het opruimen van de bladeren op de track en onderhoud aan de slechte modderstukken. De vele regen van de afgelopen maanden zorgt ervoor dat delen van de route slecht begaanbaar zijn. Voor wie de route niet kent is het advies: wacht met mountainbiken tot het minimaal 1 week droog is geweest of (beter) tot het voorjaar (april/mei)van 2022 (tenzij je natuurlijk van modder houdt). We gaan komende maanden verder met werk aan de MTB route Lelystad, zodat de route het hele jaar door beter begaanbaar blijft.

Deze werkzaamheden aan de track worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en Sportservice Flevoland.

     

Volg de Stichting MTB Lelystad op Facebook.

Download hier de actuele route in gpx.

 

Ogenblik a.u.b. ...