Slotritten 30 oktober

Stichting MTB Lelystad

De MTB route van Lelystad is circa 32 km lang en wordt onderhouden door de Stichting MTB Lelystad. Met deze route doe je diverse gemeentebossen en de prachtige bossen van Staatsbosbeheer (Zuigerplasbos en Gelderse Hout) aan.

De route is zeer gevarieerd en bevat singletracks, korte klimmetjes en extra aangebrachte technische uitdagingen. Sinds april 2022 is het Zuigerplasbos speciaal voor kinderen bebord, een leuke en veilige route van bijna 10 km. De mooie natuur waar je doorheen rijdt in deze jonge polder is verrassend mooi en de gehele route is in diverse delen op te splitsen.

Op dit moment zijn we wekelijks bezig met het maaien op de track en elke 1ste zaterdag is een vrijwilligersochtend waar we extra onderhoud doen op de MTB route. 

 We gaan komende maanden verder met werk aan de MTB route Lelystad, zodat (een deel van) de route het hele jaar door beter begaanbaar blijft. Als de basis van de route klaar is zal er gekeken worden op welke plekken nog extra uitdagingen kunnen worden aangebracht.

De werkzaamheden aan de track worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Lelystad, SBB, de provincie Flevoland en Sportservice Flevoland.

     

Volg de Stichting MTB Lelystad op Facebook.

Zie website van Stichting MTB Lelystad

Download hier de actuele route in gpx.

 

Ogenblik a.u.b. ...