Toerclub Flevoland komt weer in actie!!

MTB Nieuws


MTB Nieuws: 19 juli: MTB 18+ buitenrit Woudenberg/Leusden
   (14-07-2020)

Op 19 juli gaan we met de MTB 18+ de nieuwe routes van Woudenberg en leusden rijden. De mountainbikeroutes Leusden (Treeker MTB TRail Noord) en Woudenberg (Treeker MTB Trail Zuid) zijn beiden gelegen op familielandgoed Den Treek-Henschoten. De routes zijn toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een vignet. De route bestaat voor een aanzienlijk deel uit nieuwgebouwde singletracks, waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de hoogteverschillen van de stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug en de stuifzandgebieden. Een klein stuk van de route gaat over een verhard fietspad, vanwaar het Henschotermeer te zien is. Vanaf de route is ook de bekende Pyramide van Austerlitz te zien. 

Verzamelen om 9.45 uur op de parkeerplaats nabij het treeker Punt langs de Doornseweg van Amersfoort naar Maarn aan de overzijde van Pannenkoekenhuis Bergzicht,  

Koop 's morgens voor vertrek je dagvignet (LET OP, dit is een ander vignet dan die van de Utrechtse Heuvelrug!) op de website: https://www.dentreekhenschoten.nl/mtb/

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18 + re-start-to-bike / techniektraining op 5 juli
   (02-07-2020)

Op 5 juli gaan we met de MTB 18+ werken aan onze techniek en daarna een tocht maken over een deel van de MTB track van Lelystad. Speciaal de nog niet zo ervaren of (her)startende MTB-ers worden van harte uitgenodigd om mee te doen, maar ook de regelmatige fietser die iets aan zijn/haar techniek wil werken is van harte welkom. Zien we je zondag om 9.30 uur bij de club?

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ buitenrit in Dronten
   (24-06-2020)

De MTB 18+ groepen rijden zondag 28 juni a.s. de MTB route van Dronten (Roggebotbos). We verzamelen om 9.45 uur op de parkeerplaats van Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, Dronten.

De route is ca. 21 km lang en kent aardig wat pittige stukjes met hogteverschil, Voor de ervaren MTB-ers is deze route echter ook wel twee keer achterelkaar te rijden om zodoende voldoende kilometers te maken en met een voldaan gevoel weer naar huis te gaan of nog even uitpuffen op het terras van pannekoekenrestaurant Het Grote Kabouterbos.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Kom (her)starten met de MTB 18+ groep op zondag 7 juni
   (04-06-2020)

Na een lange pauze vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, zijn we inmiddels begonnen met de organisatie van MTB clubritten op de zondagochtenden. Om het voor iedereen mogelijk te maken om aan te sluiten, ook als je langere tijd niet meer (op de MTB) hebt gefietst, is er zondag 7 juni a.s. een speciale "herstart" techniektraining van de MTB18+ groep. We gaan terug naar de basis, oefenen een paar MTB technieken, maar gaan zeker ook een lekker stukje rijden. Kom je ook?
Let op!  We hebben de aanvangstijd vervroegd naar 9.30 uur om niet tegelijkertijd met de MTB jeugd te starten.
Mocht je wat sneller willen/kunnen fietsen, dan is er ook de mogelijkheid met de 18++ groep mee te gaan en anders formeren we nog een subgroep. 
We hopen je zondag weer te zien!

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ start op zondag om 9.30 uur
   (20-05-2020)

De MTB 18+ groepen hervatten de zondagochtendritten vanaf 24 mei. Om te grote drukte bij het clubgebouw te voorkomen (de jeugd start om 9.45 c.q. 10 uur) is het tijdstip van vertrek vervroegd naar HALF TIEN.

Dit geldt in ieder geval voor de maanden mei en juni. We gaan het zo organiseren, dat we met groepjes van maximaal vier personen gaan rijden. Let op: het pinksterweekend fietsen we niet in clubverband.

Voorlopig (t/m de hele maand juni) hervatten we nog GEEN ritten op de woensdagavonden. Dan is het te druk met voetbal en jeugd en we kunnen geen 18+ trainers garanderen.

 

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ dauwtrappen op Hemelvaartsdag-AANGEPAST BERICHT
   (16-05-2020)

Op donderdag 21 mei a.s. hervatten de 18+ MTB'ers hun clubritten met het inmiddels zeer populaire "Dauwtrappen". Gelukkig kunnen wij deze traditie op Hemelvaartsdag in stand houden nu de maatregelen rondom het coronavirus worden versoepeld. Let wel op de richtlijnen van de NTFU, die wij in acht nemen. Dit houdt onder andere in: groepjes van maximaal vier mensen en 1,5 meter afstand!

We vertrekken om 7 uur 's morgens vanaf de parkeerplaats "Gelderse Hout" voor een ronde over de gehele MTB route van Lelystad.

In verband met de coronaregels is er dit keer GEEN koffie en thee na afloop!

Tot donderdagochtend!

 

(Terug naar boven)


 

Ogenblik a.u.b. ...