Zaterdag 2 juni Rabobank Omloop Flevoland

MTB informatie

Info over MTB-en (Mountainbiken)

Wat doet Toerclub Flevoland?

Toerclub Flevoland biedt voor jong en oud mogelijkheden om in een groep(je) van gelijk niveau onder begeleiding van hoofdzakelijk gedpliomeerde trainers lekker een rondje te fietsen en/of gericht te trainen aan techniek en uithoudingsvermogen. We doen dit op de zondagochtenden van 10 tot 12 uur en in de de zomertijdperiode ook op de woensdagavonden.

MTB voor de jeugd

In 2009 zijn we bij Toerclub Flevoland met MTB-en voor de jeugd gestart. In meerdere groepen van ongeveer gelijk niveau worden er onder begeleiding van minstens twee volwassenen per groep zeer leerzame maar vooral ook leuke MTB-trainingen en -tochten gehouden (zie hiervoor het MTB programma). De nadruk van de trainingen ligt op de techniek van het mountainbiken maar ook aan het verbeteren van de conditie wordt veel aandacht besteed. De trainingsritten beginnen vlak naast het clubgebouw dat we delen met VV Unicum met een veilgheidscheck van fietsen en aankleding. Toerclub Flevoland hecht namelijk veel waarde aan de veiligheid tijdens de trainingen zie informatieDaarna volgt een warming up via een spel of oefening op het gras of onderweg naar het bos. Het grootste deel van de training bestaat echter meestal uit een rit in de bossen rond Lelystad met opdrachten en competitie onderweg. Daarnaast organiseren we meerdere keren per jaar een buitenrit, wat betekent dat we een MTB route ergens anders gaan rijden, bijvoorbeeld op de Veluwe. Ieder jaar is er ook een jeugd MTB kamp waarbij naast een MTB tocht vele andere leuke gezamenlijke activiteiten op het programma staan. In de schoolvakanties is er geen trainen maar als je het leuk vind zou je ook eens mee kunnen gaan doen aan één van de wedstrijden van de Wintercompetitie in Oldebroek.

Om ook andere kinderen met deze sport kennis te laten maken wordt er al vanaf 2008 meegedaan met het Scholierensportprogramma van het Sportbedrijf Lelystad. In een clinic van ca. 2 uur wordt er spelenderwijs geoefend met de MTB-fiets: Wat is een MTB? Wat kan je er allemaal mee? Hoe en wanneer schakel je? Hoe neem je het beste een scherpe bocht? Klimmen en dalen etc..

MTB voor volwassenen (18+)

In 2011 zijn we gestart met MTB clubritten voor volwassenen (18+). Dit wordt gedaan in twee groepen van verschillend niveau. Net als bij de jeugd, worden de ritten begeleid door hoofdzakelijk gediplomeerde en ervaren MTB-ers. Meestal zijn de ritten over het MTB parcours van Lelystad en is er veel aandacht voor het verbeteren van de fietstechniek en opbouw van de conditie. Regelmatig wordt er gezamenlijk buiten Lelystad gereden op andere MTB tracks of wordt er deelgenomen aan georganiseerde toertochten. Ons motto is 'samen uit samen thuis'.  Meer informatie.

MTB Clinics

TC Flevoland beschikt over een aantal gediplomeerde MTB instructeurs. Zij zijn opgeleid om (beginnende) groepen MTB-ers te trainen en te begeleiden. Op aanvraag of op initiatief van henzelf worden er ook MTB clinics gegeven. Ieder voorjaar wordt er speciaal voor de beginnende MTB-er de NTFU cursus “Start2Bike” gegeven.  Meer informatie

Informatie over het lidmaatschap MTB bij TC Flevoland

Ben je geïnteresseerd? Maak gerust eens een afspraak om één of twee keer met ons mee te doen. Dit kan al als je 8 jaar of ouder bent. Het zou mooi zijn als je al een eigen mountainbike en helm hebt maar voor de eerste twee keer zou je eventueel een fiets en helm van ons kunnen lenen. Wordt je na twee keer meedoen lid van TC Flevoland, dan zou je nog twee keer een fiets en helm kunnen lenen maar daarna wordt verwacht dat je op een eigen mountainbike fietst. De aanschaf van een mountainbike is je eigen verantwoordelijkheid maar we kunnen je een aantal tips geven, klik hier voor meer informatie. Kijk ook evt. naar een tweedehands i.p.v. een nieuwe als je budget niet zo hoog is

Informatie over de contributie

Voor het aanmelden voor een proeftraining Jeugd MTB: en voor het opvragen van informatie over TC Flevoland en onze MTB activiteiten mail je naar: .

 

 

Ogenblik a.u.b. ...