Slotritten 30 oktober

Clubinfo

 

Informatie Toerclub Flevoland

Op deze pagina vindt U algmene informatie over Toerclub Flevoland. Wij hopen u met deze informatie een goede indruk te geven over het doen en laten van onze vereniging.


 

Locatie/Adres/ContactHet gezamenlijke clubgebouw met v.v. Unicum

TC Flevoland heeft haar clubhuis bij voetbalvereniging Unicum, Schouw 54-01, op sportpark Schouw in Lelystad. Daar is een eigen opbergruimte voor de spullen en een eigen fietsenstalling. Tevens kunnen we gebruikmaken van de kantine en de kleed- en doucheruimten.
Het postadres / e-mail adres is: - Telefoon secretaris:  - Bezoekadres: Clubgebouw van vv Unicum, Schouw 5401, 8232 XK Lelystad. Contact opnemen kan ook via het invullen van het contactformulier of door rechtstreeks een e-mail aan het bestuur te sturen.

Doel van Toerclub Flevoland

Toerclub Flevoland (TCF) is opgericht op 30 december 1981 en aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Doel van TCF is het beoefenen en het stimuleren van de recreatieve toerfietssport. Als we in clubverband fietsen, gaat het er niet om wie het eerst terug is, maar om met elkaar gezamenlijk te fietsen. Het principe is: samen uit, samen thuis. Dit geldt voor alle doelgroepen van onze vereniging: toerfietsgroep (op de racefiets), Koffietochten (rustig of sportief op de stadsfiets of e-bike) en MTB (mountainbike) voor volwassenen en jeugd. Hieronder een beschrijving van wat er voor elk van deze groepen wordt georganiseerd.

Toertochten/Clubritten

In ieder toerseizoen (maart t/m oktober) staan een groot aantal toertochten op het programma, zowel op zaterdag als zondag. De afstanden liggen tussen de 50 en 175 kilometer. De toertochten worden op de racefiets gereden en er wordt gereden met voor- en achterrijders. Bij de vrije toertochten mag en kan u zelf bepalen wat uw snelheid is. Een mogelijkheid bestaat ook om met een groepje te gaan fietsen waarbij onderling afspraken over de te rijden snelheid kan worden gemaakt.

In de zomertijd (april-september) worden onze wekelijkse woensdagavond clubritten (start 18.30 uur) vanaf het clubgebouw gereden. We kennen vooralsnog twee groepen: de zgn. basisgroep (Groep 1), die ongeveer 25 km/u rijdt maar altijd aangepast aan de samenstelling van de groep. Daarnaast hebben we Groep 2, die met een koerssnelheid van 27 km/u (+ of - 3 km) op pad gaat. Al naar gelang de opkomst en de wens gaat er ook een snelle ploeg van start, die gemiddeld (ruim) boven de 30 km/u uitkomt.

Naast de woensdagavondritten wordt er in het gehele toerseizoen iedere zaterdag en de laatste zondag van de maand verschillende clubritten gefietst. Vertrek vanaf het clubgebouw bij v.v. Unicum om 9.00 uur. De afstanden zijn tussen de 60 en 175 km lang. De snelheid ligt afhankelijk van de omstandigheden tussen de 25 en 32 km.

Regelmatig (zie daarvoor de actuele toerkalender) worden er ook toertochten voor de beginnende toerfietser vanaf het clubgebouw door Flevoland gereden. De afstand is maximaal 80 km en we starten om 10.00 uur. Leden en niet leden zijn van harte welkom om hier aan mee te doen en voor de beginnende toerfietser een goede gelegenheid om kennis te maken met het toerfietsen in het algemeen en met TC Flevoland in het bijzonder. Meer informatie over toerfietsen bij TCF.

  

MTB en Jeugd 

MTB-jeugd bij Toerclub FlevolandSinds 2011 wordt er in clubverband door volwassenen op de MTB (mountainbike) gefietst en sinds 2009 wordt er bij TC Flevoland voor de jeugd trainingen en tochten georganiseerd. De MTB-ers trainen/fietsen in het toerseizoen elke zondagochtend en, als het wat langer licht is, ook elke woensdagavond. Gemiddeld éénmaal per maand wordt er een rit buiten Lelystad, de Veluwe bijvoorbeeld, gereden. Minimum leeftijd om bij TCF te komen fietsen is 8 jaar. Momenteel wordt er in drie groepen getraind, ingedeeld naar leeftijd en/of kracht/snelheid. Meer informatie over de MTB activiteiten. U kunt ook per e-mail informatie opvragen bij onze MTB coördinatoren.

Evenementen

Ieder jaar in de zomer wordt de Avond-Fietsvierdaagse georganiseerd. De te kiezen afstanden zijn 15 en 25 km. per avond. Zowel voor de geoefende als de ongeoefende fietser is er dus een geschikte afstand. Ook de schooljeugd is van harte welkom om hieraan mee te doen. De routes zijn geheel uitgepijld. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur vanaf het clubgebouw (bij VV Unicum). Na vier afstanden krijgt iedere deelnemer een herinnering uitgereikt.

In juni elk jaar organiseert Toerclub Flevoland de Omloop Flevoland. Met veel verschillende afstanden. Op deze website of op de website van de Omloop Flevoland is actuele informatie te verkrijgen.

Aanmelden/Toerfietskaart/Contributie

Aanmelden bij Toerclub Flevoland kan door middel van het invullen van het aanmeldingsformulier op deze website. Er wordt eenmalig € 5,-  inschrijfgeld gevraagd. Een toerfietskaart is voor clubleden verplicht. De kosten voor deze kaart, uitgegeven door de NTFU, zijn bij de contributie inbegrepen. 

Voor de contributie Klik hier (website wordt aangepast)

Hoofdleden ontvangen gratis het tijdschrift Fietssport magazine van de NTFU.

Sociale media

Toerclub Flevoland is op Twitter:

@TCFlevoland

En op Facebook met een groep en een pagina.

Tevens zijn we op Instagram

toerclubflevoland

 

Clubkleding

De clubkleding is zwart en rood en zonder sponsornaam. Voor informatie kunt u terecht bij onze kledingadviseur: Jos Kalsbeek tel. 0320-231719 of 06-44990823. Bestellen kunt u via deze website, klik hier.

 

 

Ogenblik a.u.b. ...