Doe mee aan de Sport- en Cultuurweek !

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Molentocht, groep 2, 21 september
   (19-09-2019)

Aanstaande zaterdag 21 september belooft het mooi weer te worden. De tocht wordt dan ook iets langer nl. 110 km. We gaan dit keer richting het noorden en zullen pauzeren in het pittoreske Lemmer. Regelmatig zullen we het Markermeer en het Ijsselmeer aan onze zijde vinden. Zeker de moeite waard!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Rondje Markermeer i.p.v. Zwarte Watertocht!!
   (07-08-2019)

Aangezien het fietspad van en naar Enkhuizen weer open is, wordt er op zaterdag 17 augustus het Rondje Markermeer gefietst i.p.v. de Zwarte Watertocht. We zullen de route volledig langs het water gaan rijden. De totale afstand is 165 km. De pauze is in Volendam en we vertrekken op de normale tijd van 09.00 uur.

Tot ziens

Frank Martens

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Clubritten zaterdag 20 juli AFGELAST
   (20-07-2019)

Vanwege de slechte vooruitzichten heeft de Toercommissie besloten zowel de tocht van Groep 1 (om 10.00 uur) als van Groep 2 (9.00 uur) van zaterdag 20 juli af te blazen. De clubritten gaan dus niet door.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Rondje Posbank zaterdag 13 juli vernieuwd!
   (10-07-2019)

Op zaterdag 13 juli is er weer een gelegenheid om de klimmersbenen te testen op de schitterende Veluwezoom. We hebben de route op verschillende plaatsen gewijzigd om het geheel nog aantrekkelijker te maken. De koffiepauze is wel zoals vanouds op de Posbank.

Ditmaal starten we rechtstreeks vanaf de carpoolplaats in Harderwijk. Komende vanaf Lelystad meteen over de autobaan aan de rechtse kant. Het is de bedoeling daar te starten om 09.00 uur.

Ik hoop een grote schare deelnemers daar te ontmoeten.

Tot dan, uw toerleider Frank.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Pas op voor de eikenprocessierups
   (27-06-2019)

In de maanden mei tot en met juli komt het leger van de eikenprocessierups tevoorschijn en kan voor behoorlijke huid- en oogirritatie zorgen. Hoe kun je je ertegen beschermen en wat kun je doen als je er al last van hebt?
Pas op voor de eikenprocessierups
Eind februari wacht de eikenprocessierups nog rustig af in een ei. Wanneer ze deze verlaten, gaan ze op reis van het nest naar de kruin van de eikenboom. Met z’n allen lopen ze, in april en mei, kop aan staart de bomen in. Honderdduizenden haren per beest, waarvan er een paar duizend afwaaien en meegevoerd door de wind op je huid kunnen landen of in je ogen, keel en longen.

Eiwitcocktail

Als je met deze haren in aanraking komt, heb je een mechanische irritatie, vervolgens breken de punten af, waardoor er een eiwitcocktail vrijkomt die histamine vrijmaakt in het lichaam, chemische irritatie. De histamine veroorzaakt een allergische reactie.
De meeste mensen krijgen jeuk, na een paar uur ontstaan roodheid en bultjes. Je kunt ook irritatie aan je ogen krijgen in de vorm van jeuk en conjunctivitis (oogslijmvliesontsteking), en sommigen ondervinden last van jeuk of irritatie in de keel. Bij een enkeling ontstaan longproblemen, gevolgd door een astma-aanval.

Een levensbedreigende, allergische reactie ( anafylactische reactie) komt niet voor, waarschijnlijk omdat de brandharen geen echte allergische reactie, maar een pseudoallergische reactie oproepen.

Tips

  • Bescherm je zo goed mogelijk door arm- en beenstukken te dragen, een zo groot mogelijke bril (1-lenssysteem) en een piratendoekje onder de fietshelm
  •  Na het fietsen goed douchen en afspoelen met water en zeep. Ga niet schrobben, want dan verhevig je de reactie. De huid niet droog wrijven, maar deppen of föhnen
  •  De huid na het douchen zachtjes insmeren met aftersunmilk
  •  Was je kleding die in aanraking is geweest met de haren op 60 graden
  •  Helpt dat allemaal niet voldoende, vraag dan aan de huisarts om een anti-allergiepil die je dagelijks (in het rupsenseizoen van mei t/m juli) moet innemen

 

Bron: Fietssport.nl

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...