Clubkleding passen en bestellen op 24 oktober (slotrit)

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Stem op Toerclub Flevoland bij Rabo ClubSupport
   (08-10-2021)

Toerclub Flevoland doet mee aan de actie Rabo ClubSupport, de opvolger van de Rabo Club Kas actie. Hoe dan ook, we moeten zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. Je kunt stemmen als je een rekening hebt bij de Rabobank en ook lid bent van de bank. Je kunt stemmen van 5 tot en met 25 oktober; via de Rabo App of via internetbankieren. Maar let op: je moet dus wel lid zijn of worden van de Rabobank om te kunnen stemmen! Kijk hier voor meer informatie.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: De nieuwe pasdagen komen eraan !
   (06-10-2021)

 

Tijdens de slotrit van 24 oktober is er vanaf 11.00 tot 13.00 uur de mogelijkheid om de kleding te passen. Daarnaast is er op 25 oktober van 19.00 tot 20.00 uur een tweede en laatste mogelijkheid.
Uiteraard kan ook zonder passen kleding worden besteld. De formulieren met de prijzen worden tijdig op de website opgenomen.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ weer terug naar 10 uur starten; buitenrit Harderwijk op 10 oktober
   (27-09-2021)

Vanaf zondag 3 oktober zullen de 18+ MTBers weer net als voorheen op de zondagochtenden om 10 uur starten, gelijk met de jeugd.

De eerstvolgende buitenrit is in Harderwijk op 10 oktober. Verzamelen om 9.45 uur bij het Transferium.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Natuurlijk opgeruimd actie op 11 september
   (03-09-2021)

Het imago van de mountainbiker staat – vaak onterecht – negatief in de schijnwerpers. Daar wil Stichting MTB Lelystad, ondersteund door de NTFU, graag iets aan gaan doen, maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig. Willen we écht het verschil maken, dan moeten we onze krachten bundelen. Dat doen we zaterdag 11 september 2021. We organiseren dan Natuurlijk Opgeruimd: een opruimactie in de natuur. We rekenen op de medewerking van zoveel mogelijk vrijwilligers van actieve fietsers, MTB-ers, ruiters, wandelaars en andere natuurliefhebbers.

Als iedereen een stukje van de fiets-, mtb-, wandel- en ruiterpaden in Lelystad opruimt, ruimen we samen veel zwerfafval op én zijn mountainbikers op veel plekken tegelijkertijd zichtbaar. Hoe meer we met toerclub-vrijwilligers komen meedoen des te groter het positieve effect op het imago van de mountainbiker en de sport. We doen dit in ieder geval samen met de (buiten)ruiters en door de groepen te mixen, zullen we hopelijk ook meer begrip krijgen voor elkaars sportbeleving.

Dit jaar krijgt de NTFU landelijk support van wandelaars, vissers en ruiters. Ook de KNHS, Sportvisserij Nederland en KWBN scharen zich achter deze actie. Ook zij willen iets doen aan de negatieve berichten over irritaties tussen recreanten in de natuurgebieden.

Kom dus zaterdag 11 september in je fietsoutfit (voor de zichtbaarheid) naar de Manege Lelystad, Hoefslag 1 (bij de Runderweg). We starten om 9 uur, dus kom wat eerder zodat we de groepen kunnen samenstellen.

Dank je wel!

Frans Roose

(Terug naar boven)


Clubnieuws: BeneLux toertocht "Lelystad-Lelystad" op 31 augustus
   (16-08-2021)

De Benelux Tour (voormalig BinckBank Tour) komt naar Lelystad!  Op dinsdag 31 augustus wordt in en om Lelystad de individuele tijdrit gereden van deze UCI WorldTour ronde. De start zal plaatsvinden naast Batavia Stad Fashion Outlet.Op een parcours van  ruim 11 kilometer halen 168 wielrenners van 23 internationale wielerploegen alles uit de kast om de snelste tijd neer te zetten. De eerste renner start om 11.30 uur. (Het parcours zal eerder afgesloten zijn.)

Het belooft een mooie dag te worden, met veel drukte en gezelligheid. Je kunt de renners aanmoedigen langs het parcours of vanaf de fietsbruggen.

Voorafgaand aan deze 2e etappe kan de strijd met de elementen worden aangegaan bij twee uitdagende toertochten. Het 'klassieke' parcours op zowel de 30 km als de 100 km, biedt een mix van mooie natuurgebieden, prachtige vergezichten en pittige klimmetjes.

De 30 km route kan getypeerd worden als een ‘Rondje Lelystad’. De route voert de deelnemers vanaf Batavia Stad o.a. via de Oostvaardersdijk richting Lelystad Haven. Vanaf Lelystad Haven gaat het via de Oostvaardersplassen en rustige fietspaden door uitgestrekte bos- en natuurgebieden weer richting Batavia Stad.

De 100 km route kan getypeerd worden als een ‘Rondje Oostelijk Flevoland’. Deelnemers aan de 100 km route volgen de 30 km route en duiken na de Oostvaardersplassen ‘Flevoland’ in. Via o.a. de Knardijk fietsen zij over rustige polderwegen richting Biddinghuizen. Vanaf Biddinghuizen gaat het o.a via een twee kilometer lange kasseienstrook in de ‘Hel van het Roggebotbos’ richting Ketelhaven. Na Ketelhaven doemt de Ketelmeerdijk op en gaat het via Swifterbant weer richting Batavia Stad. Onderweg zal er ongetwijfeld ook afgerekend moeten worden met de ‘Muur van Woei’. Het is altijd een verrassing waar deze zich zal bevinden…..

Als u de beproevingen van één van deze twee hebt doorstaan, kunt u uw favorieten bij de tijdrit gaan aanmoedigen! 

Beide routes zijn via GPS te rijden of er kan in groepjes gereden worden.

Inschrijving online 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Posbanktocht groep 2
   (16-08-2021)

De Posbanktocht was door het slechte weer in het water gevallen! Daarom is de tocht nogmaals op de kalender geplaatst voor 4 september.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Vernieuwde route Posbanktocht toerfietsers groep 2
   (27-07-2021)

Op zaterdag 31 juli start groep 2 om 09.00 uur vanaf de carpoolplaats in Harderwijk. Komende vanaf Lelystad meteen over de autobaan aan de rechtse kant.

Met name rond de Posbank en een gedeelte van de terugreis zijn vernieuwd!

Tot zaterdag.

Frank Martens

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Bestuursleden opnieuw benoemd door ALV
   (15-04-2021)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 april jl. hebben de leden van Toerclub Flevoland ingestemd met de herbenoeming van Gerrit van Harskamp en Teun Putter. Teun blijft aan als voorzitter en Gerrit is en blijft algemeen bestuurslid, onder andere verantwoordelijk voor het toerfietsen. Beiden zijn benoemd voor een nieuwe periode van 3 jaar. In dezelfde vergadering dechargeerde de vergadering het bestuur voor het gevoerde financiële beleid. We feliciteren Gerrit en Teun met hun herbenoeming! Overigens is er nog altijd een vacature in het bestuur. Interesse, kijk op deze pagina? Neem contact op!

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...