Algemene Leden Vergadering: maandag 9 maart 2020

Laatste Nieuws

MTB Nieuws: MTB 18+ op zondag 26 januari buitenrit naar Lage (en Hoge) Vuursche
   (20-01-2020)

MTB 18 + heeft nu wel even genoeg gravel gezien en gaat op zondag 26 januari a.s. in Lage (en Hoge) Vuursche de MTB track op. Het vignet van de Utrechtse Heuvelrug 2019 is nog tot en met 31 januari 2020 geldig dus profiteer er nu nog van! 

Verzamelen om 9.45 uur bij Restaurant Buiten in de Kuil. In de kuil van Drakesteyn, Zevenlindenweg 9, 3749AW Lage Vuursche. Tot zondag!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland praat mee over Sport- en Vitaliteitsakkoord Lelystad
   (19-01-2020)

In de zomer van 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten tussen het ministerie van VWS, de sportkoepels, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners. Hoofddoel van het Nationaal Sportakkoord is om zoveel mogelijk Nederlanders met plezier te laten sporten en bewegen.
 
Sport en bewegen bieden kansen en mogelijkheden om de vitaliteit van inwoners van Lelystad te bevorderen, vandaar de keuze voor de term ‘Sport- en Vitaliteitsakkoord’. Sport en bewegen dragen bij in de aanpak van een aantal sociaal-maatschappelijke vraagstukken, vraagstukken waar ook Lelystad mee worstelt. Sport levert veel op. Sporten is gezond, verbroedert, geeft zelfvertrouwen, haalt mensen uit hun isolement. Het Sport- en Vitaliteitsakkoord Lelystad wil alle sportaanbieders, maatschappelijke organisaties en bedrijven die deze ambitie onderschrijven, verenigen.
 
Toerclub Flevoland bij de startbijeenkomst en blijft meedenken over de invulling van deze waardevolle samenwerking. Doel is om de recreatieve fietssport blijven onder de aandacht te brengen. Tevens is het zeer waardevol andere sportverenigingen of aanbieders van sport activiteiten te ontmoeten. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Op zoek naar een nieuwe uitdaging: secretaris bij Toerclub Flevoland
   (13-01-2020)

Secretaris Toerclub Flevoland

Ben je op zoek naar:

 • Een nieuwe uitdaging?
 • Zinvolle tijdsbesteding in een sport- en maatschappelijke organisatie?
 • En ben je innovatief?

Dan is deze bestuursfunctie wat voor jou!

De secretaris is een van de bestuurlijke pijlers van een organisatie. De secretaris wordt wel gekarakteriseerd als de spil in het informatieweb van de vereniging. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen, ordenen en op een toegankelijke wijze verwerken van informatie die belangrijk is voor het bestuur en voor de vereniging.

 

De secretaris heeft een aantal hoofdtaken

 • Het verwerken van correspondentie met de vereniging, wat vandaag de dag grotendeels via e-mail gebeurt.
 • Het bijhouden van de leden/vrijwilligersadministratie via het digitale informatiesysteem.
 • Het beheren van de digitale archieven; we werken met Google Drive.
 • Het (in samenwerking anderen) bijhouden van de website en onze informatiepagina op Fietssport.nl.
 • Het voorbereiden en vastleggen/notuleren van vergaderingen.
 • Contact onderhouden met derden, zoals gemeente, NTFU, Unicum, Sportbedrijf Lelystad, Sportservice Flevoland, etc.

 

Het profiel van een secretaris

Allereerst is het natuurlijk van belang dat de secretaris binding voelt met de vereniging. Daarnaast zijn er bepaalde eigenschappen en vaardigheden die bij de functie van secretaris goed van pas komen. Als je plezier hebt in snel communiceren via mail en app, als je snel informatie kunt delen en ophalen en als je het leuk vindt om de spin in het informatieweb te zijn dan is deze functie bij Toerclub Flevoland echt iets voor jou.

 

Vergaderingen

Als secretaris zorg je ervoor dat bestuurs- en ledenvergaderingen efficiënt verlopen. Dit houdt in dat je afspraken met overige bestuursleden maakt en samen met hen de agenda’s opstelt. Je zorgt ervoor dat de stukken die nodig zijn voor de bijeenkomsten tijdig bij de overige bestuursleden of andere betrokkenen komen. Uiteraard gaat dit allemaal via digitale kanalen. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor het vastleggen van de afspraken die gemaakt zijn tijdens vergaderingen en je verzorgt de notulen.

 

Bestuurlijke regels

Eén van de taken van de secretaris is het alert zijn op de juiste toepassing van de bestuurlijke regels in de organisatie. We hebben een huishoudelijk reglement en we hebben statuten die een leidraad zijn voor ons handelen.

 

Wat bieden wij jou?

Toerclub Flevoland is een dynamische vereniging die midden in de samenleving van Lelystad staat. We zijn met onze bijna 150 leden actief in het toerfietsen en MTB’en. We hebben ook een levendige jeugdafdeling. Je werkt samen met een compact en hecht team aan de uitdagingen van Toerclub Flevoland. Dat is in de eerste plaats het werven en vasthouden van vrijwilligers voor uiteenlopende functies. En in de tweede plaats willen we een volgende professionaliseringsslag maken om vervolgens meer leden aan te trekken. Je krijgt als secretaris bij Toerclub Flevoland de kans om jezelf te ontwikkelen op bestuurlijk niveau. Daarnaast doe je veel ervaring op in het organiseren van evenementen. Je kunt tevens gebruik maken van het aanbod van de NTFU, die verschillende cursussen geeft voor sportbestuurders. Kortom, een bestuursfunctie bij Toerclub Flevoland geeft je een kans jezelf verder te ontwikkelen.

Meer informatie bij Nicolette Berns () of Teun Putter ().

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toercommissie zoekt versterking
   (01-11-2019)

De Toercommissie zoekt versterking! Wat doet de toercommissie eigenlijk? Een belangrijke taak is het opstellen van de toerkalender voor onze toerfietsers: het gaat dus om de ritten en trainingen van onze fietsers op de dunne banden. De MTB heeft een eigen commissie. Dus vind je het leuk om mee te denken over het invullen van de kalender, bijvoorbeeld met nieuwe tochten, of zie je kansen om nieuwe vormen van trainingen toe te passen? Meld je dan gerust aan of vraag meer informatie.

Wat wordt er van je verlangd?

 • Meedenken over de toerfietskalender
 • Meedenken over de ontwikkeling van toerfietsen bij Toerclub Flevoland
  •  Wellicht ook over het opzetten van race/toerfietsen voor jeugdleden

Hoeveel tijd kost dat?

 • Net zoveel als je zelf wil
 • Maar minimaal 8 uur vergadertijd per seizoen

Wat levert het mij op?

 • Je doet veel ervaring op in het toerfietsen
 • Je kunt een bijdrage leveren aan mooie fietsevenementen zoals de Omloop Flevoland, Avond Fiets Vierdaagse en mogelijke andere activiteiten waar de vereniging bij betrokken wordt
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van Toerclub Flevoland

Meer informatie nodig?

 • Meld je bij Gerrit van Harskamp of Frank Martens

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Kilometerstanden 2019
   (01-11-2019)

Na de slotrit van de toerrijders, zat het toerseizoen er officieel op. Wie dat wil, kan zijn kilometerstand van 2019 doorgeven zodat we de standen in totaal weer kunnen bijwerken. En zodat we de bekende herinneringen weer kunnen uitreiken. Wellicht zitten er weer een paar wereldbollen aan te komen. Mail je gereden kilometers even naar Gerrit van Harskamp. Het nieuwe fietsjaar 2020 begint op 1 november, graag de teller(s) op 0 zetten. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Contributie 2020 vastgesteld
   (29-10-2019)

In lijn met de afspraken van de ALV wordt voor 2020 de contributie bepaald aan de hand van NTFU bijdrage. Voor 2020 is deze bijdrage circa 2 euro hoger, waardoor ook de contributie met hetzelfde bedrag toeneemt. Voor een volwassen lid wordt de contributie 64,-- euro, voor een jeugdlid en gezinslid wordt dit 51,50 euro.

NTFU

Een groot deel van de contributie (circa €35) heeft betrekking op de NTFU bijdrage. De NTFU gebruikt deze afdracht o.a. voor de premiebetaling van de fietsverzekering. NTFU leden hebben een standaard verzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen ten gevolge van een ongeval zijn geregeld. Belangrijke voordelen ten opzichte van andere fietsschadeverzekeringen is dat de verzekering geldt voor alle fietsen die je in je bezit hebt; de fiets waarop je rijdt is verzekerd. Daarnaast is ook (fiets)kleding is meeverzekerd. Leden die liever i.p.v. de fietsverzekering een abonnement op de pech-onderweg-service (Pechpas) van de NTFU willen, kunnen dit direct via de website van de NTFU regelen.

Facturen worden eind oktober verstuurd, opzeggingen vóór 3 december. Hoewel we het erg jammer zouden vinden, is het van belang om vóór 3 december op te zeggen. Na deze datum zijn wij als vereniging namelijk verplicht om de NTFU bijdrage af te dragen die we dan ook moeten doorbelasten.

Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Hans Nijhuis, penningmeester

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Nieuwe Wegkapiteins
   (01-10-2019)

De toerrijders van Toerclub Flevoland hebben een mooi aantal voorrijders en wegkapiteins. Dat is een goede zaak, want zo gaan we altijd veilig op pad en als het goed is ook de juiste kant op. Eerder dit jaar zijn er vijf wegkapiteins bijgekomen, die na een stukje theorie en een rondje fietsen voor de praktijk 'geslaagd' zijn. Het gaat om Raymund Sluik, Nicolette Berns, Hans Nijhuis, Emil Tutuarima en Teun Putter. Bert Lammers was al gecertificeerd en deed mee om nieuwe inzichten op te doen. Wij danken de heren en dame voor hun inzet voor Toerclub Flevoland en wensen hen vele mooie ritten toe als wegkapitein. Gerrit deelt hier de certificaten uit aan Hans en Teun; de overige krijgen het certificaat nog uitgereikt.

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...