Meld je aan voor Start2Bike MTB

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Koning Winter is weer de baas! Zaterdagochtend geen racegroep aan de start.
   (16-03-2018)

Hij is weer volledig terug. Met gevoelstemperaturen van -15 graden en een harde noordoosten wind moeten we helaas de handdoek in de ring gooien. Zaterdagmorgen 17 maart zal de racegroep dan ook niet starten.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland benoemt Vertrouwenscontactpersoon
   (09-03-2018)

Nieuwe of gewijzigde pagina: Vertrouwenscontactpersoon

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Uitnodiging: MTB onderhoud 'smeren met ballen' 11 maart
   (03-03-2018)

Naar aanleiding van diverse vragen over het onderhouden van de MTB fietsen, nodigen wij graag de leden van Toerclub Flevoland uit voor “smeren met ballen”.  Waarom de benaming “smeren met ballen”? Het doel is om wat te leren omtrent het onderhoud van fietsen (smeren) in een gezellige setting (ballen). Deze middag vindt plaats op zondag 11 maart 2018. Wij starten om 14:00 uur in de kantine van Unicum.  Wij behandelen deze middag de basisvaardigheden omtrent de wielen, banden en remmen.  Om de tips en vaardigheden juist en duidelijk over te kunnen brengen, heeft de commissie besloten de groep relatief klein te houden. Het maximaal deelnemers aantal is 8 personen.

Wanneer wij meer aanmeldingen binnen krijgen, zullen wij meerdere bijeenkomsten organiseren. Wil je mee doen? Meld je aan via:   Let op: deze workshop is voor volwassenen en gericht op leden 18+ en ouders/verzorgers van de jeugdleden, die nog niet veel ervaring hebben met onderhoud en afstellen van de MTB.

Aanvang: 14.00 uur

Einde:  rond de klok van 17:00 uur.

Met een sportieve groet, de MTB commissie

(Terug naar boven)


Clubnieuws: EHBO training leerzaam en succesvol
   (01-03-2018)

Een flink aantal toerleiders en/of trainers van Toerclub Flevoland hebben onlangs aan een opfriscursus EHBO meegedaan die voor hen was georganiseerd. Zij waren onder deskundige begeleiding druk in de weer met poppen en verbanden. Tevens werd er geoefend met reanimatie en de AED. We bedanken iedereen voor de inzet. Toerclub Flevoland vindt het erg belangrijk dat trainers en wegkapiteins hun EHBO-kennis op peil houden. Zo zetten we een stap voorwaarts met het waarborgen van de veiligheid binnen Toerclub Flevoland.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland 'on air' bij Radio Lelystad
   (30-01-2018)

Op maandag 29 januari jl. was Toerclub Flevoland te gast bij het radioprogramma Maandagavond Live van Radio Lelystad. We konden daar goed vertellen wat wij allemaal doen en waarom Toerclub Flevoland zo'n toffeRadio Lelystad club is. Het gesprek is terug te luisteren via deze link, klik hier.

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Rabobank Omloop Flevoland in de belangstelling
   (28-01-2018)

Fietssport Magazine selecteerde tien tochten die (vooralsnog) minder bekend zijn maar daardoor des te mooier om te fietsen. Tien verborgen parels die in 2018 niet op jouw ridelist mogen ontbreken. Wij kenden de Rabobank Omloop Flevoland uiteraard al; het wordt tijd dat iedereen dit verborgen pareltje in de polder leert kennen. Deze mooie promotie helpt vast!

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 12 februari inspiratie avond voor de beste fietsbeleving
   (23-01-2018)

Op maandag 12 februari organiseert Toerclub Flevoland voor leden en voor andere belangstellenden een fietssport inspiratie avond. We gaan met expert Harmen Scholtalbers van de Wielrenschool in gesprek over verschillende onderwerpen:

1. Efficiënt trainen in combinatie met voeding. Populair gezegd doping voor beginners

2. Afstellen van je racefiets en MTB. Handige tips om je fiets goed af te stellen zodat je met minder moeite harder fietst.

Locatie is ons clubgebouw op sportpark Schouw, we openen om 19.30 met koffie en thee. We beginnen om 20.00 uur stipt met de inspiratie-avond.

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...