7 april MTB-vriendjes-dag

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Tulpentocht Urk
   (15-04-2019)

We vertrekken om 08.30 met de auto vanaf het clubgebouw naar Urk. Daar zullen we om 09.30 starten voor de tocht van 130 km.

De route gaat langs prachtige tulpenvelden, natuurgebied 'de Weerribben', Kuinre, Blokzijl en Vollenhove.

Dit mag je niet missen en de weersvooruitzichten zijn erg goed. 

Nadere info bij ondergetekende.

Frank Martens

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Tijdrijders gezocht!
   (10-04-2019)

Op 28 september wordt in Dronten het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) ploegentijdrit gehouden. Deze wedstrijd staat ook open voor NTFU verenigingen en dus gaat Toerclub Flevoland meedoen!
Het parcours is 52 km en een ploeg bestaat uit 6 renners + een volgauto. De snelheid hangt natuurlijk af van de deelnemers maar laten we zeggen dat het doel is om een gemiddelde van tussen de 34 en 36 p/u te finishen. Daarmee doen we niet mee om de prijzen, maar meedoen belangrijker is dan winnen!Photo by Veri Ivanova on Unsplash

  •  Meer informatie op http://www.nckdronten.nl/
  •  Deelnamekosten zijn € 80,- per team dus uitgaande van 6 teamleden € 13,33 per persoon.
  •  Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Tom Sloetjes via
  •  Voordat we het team inschrijven kunnen we eerst een paar keer samen fietsen om te kijken of het echt wat voor ons is.

We gaan ervoor!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 13 april: Zuiderzeeronde clubrit vanaf Dronten
   (06-04-2019)

Zuiderzeeronde Dronten

Op zaterdag 13 april gaan we met  groep 1 meedoen aan de toertocht van de Zuiderzeeronde. Naast het wedstrijdprogramma voor elite/beloften en junioren is er dit jaar voor het eerst ook een toerversie van deze klassieker. Er zijn routes van 75 en 100 km uitgezet over de Flevolandse wegen, deze routes volgen grotendeels het wedstrijdparcours. Wil Dennissen van Toerclub Flevoland heeft deze toertocht mede georganiseerd dus dat garandeert een goed geregelde toertocht ! Bert Lammers en Nicolette Berns zijn deze dag de toerleiders.

We starten om 10.00 uur vanaf de Meerpaal (verzamelen bij de inschrijving) voor de 75 km route, dus zorg dat je tijdig bent ingeschreven. Mocht je meer willen fietsen dan kan je natuurlijk vanaf Lelystad komen fietsen, anders kom je met de auto of je doet zelfstandig (buiten de clubrit om) mee aan de 100 km route. Er is geen voorinschrijving of Scan & Go; kosten bedragen € 3,- voor NTFU-leden. Douchen is na afloop mogelijk.

Voor meer informatie (en routekaartje en GPX-bestand voor de fietscomputer) kan je hier op onze site terecht of op de website van de Zuiderzeeronde (www.zuiderzeeronde.nl) in het menu Toertocht.

Samenvattend:

Datum:                              zaterdag 13 april 2019

Starttijdstip:                      10.00 uur bij Meerpaal

Startlocatie:                      De Meerpaal, De Rede 80, 8251 EX Dronten

Afstand:                            75 km vanaf Dronten

Snelheid:                           Afhankelijk van de deelnemers en het weer, circa 25 – 27 km/h

Kosten:                              € 3,- voor NTFU-leden (NTFU-pasje of fietssportapp op mobiel mee)

Toerleiders:                       Bert Lammers en Nicolette Berns

 

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: 7 april: techniektraining "Re-Start2Bike"
   (02-04-2019)

Beste MTB-er,
Aankomende zondag 7 april ben je van harte welkom om mee te doen aan de techniektraining MTB-en van Toerclub Flevoland. 
Graag willen we juist iedereen die al een tijdje niet meer heeft gefietst, van harte uitnodigen om weer eens op de fiets te stappen en mee te doen met onze zogenaamde Re-Start2Bike. 
We oefenen een aantal (basis) MTB technieken en gaan een deel van het MTB parcours rijden. Doe je mee?
Ook als je wel regelmatig fietst en een groter rondje wilt rijden kan je met een gevordene groep (18++) mee.
We beginnen zondag a.s. om 10 uur dus kom op tijd. Tot dan!
Met sportieve groeten,
Frans Roose
MTB 18+ coördinator
Toerclub Flevoland 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 6 april: Lammetjestocht
   (02-04-2019)

Op zaterdag 7 april organiseert Toerclub Flevoland de Lammetjestocht over 125 kilometer. De Lammetjestocht wordt het hele traject in groepsverband afgelegd. Voor groep 1 is er een tocht van 80 km gepland.
De vertrektijd vanaf het clubgebouw van voetbalvereniging Unicum op Sportpark Schouw is vastgesteld op 9.00 uur. Na het vertrek wordt er koers gezet richting Dronten. Vandaar gaat het via rustige wegen door het Reve- en Abbertbos naar Roggebotsluis. Daar wordt de provincie Flevoland verlaten en gaat het over vaak bochtige dijkjes vanaf Kampen door het prachtige IJssellandschap met weidse vergezichten en het oude plaatsje Wilsum naar Zwolle. In Zwolle wordt gepauzeerd.

Na de pauze wordt als eerste het pittoreske Hattem aangedaan. Het oude centrum is omgeven door grachten. Als ze dit oude centrum, met zicht op nog steeds in gebruik zijnde korenmolen De Fortuin, hebben verlaten kunnen de deelnemers zich opmaken voor het ‘andere gezicht’ van de Lammetjestocht. Op de uitlopers van het Veluwemassief wacht de deelnemers een glooiend parcours met verschillende klimmetjes en enkele stukken verraderlijk ‘vals plat’ door mooie bossen.
Na dit geaccidenteerde deel van het traject kunnen de deelnemers even bijkomen op de wat vlakkere, maar vaak winderige, wegen van de gemeente Oldebroek.

Via, Elburg, het voormalige vissersplaatsje aan de Zuiderzee wordt de provincie Flevoland weer binnen gereden en gaat het richting Lelystad.
Extreme weersomstandigheden (wind, regen en kou) hebben in het verleden veel van de deelnemers gevergd. Enige trainingsarbeid is daarom gewenst.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Woensdagavondritten MTB vanaf 17 april
   (01-04-2019)

De woensdagavondritten voor alle MTB-ers gaan vanaf 17 april weer van start en wel van 18.30 tot 20.00 uur.

3 en 10 april zijn er dus nog geen MTB ritten omdat het dan mogelijk voor 20.uur al schemert (bij bewolkt weer). Nog even geduld dus!

 

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: 31 maart buitenrit LageVuursche jeugd en 18+
   (27-03-2019)

De jeugd verzamelt bij Unicum, indien vantevoren opgegeven bij de MTB commissie. Vanaf daar wordt met enkele auto's naar de routes van Lage Vuursche gereden.

18+ MTB verzamelt om 10 uur In de kuil van Drakesteyn, Zevenlindeweg 9, 3749 AW Lage Vuursche.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 7 april MTB-vriendjesdag
   (17-03-2019)

7 April staat er een vriendjes-dag op de planning! Zondag van 9:45 tot 12:00 kun je jouw leuke sport dan aan een vriend of vriendin laten zien en laten beleven. Wij hebben dan wel een aanmelding nodig! O.v.v. naam, e-mailadres, leeftijd en lengte kun je hem/haar opgeven via  tot 25 maart.

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Hans Nijhuis herbenoemd tot penningmeester
   (26-02-2019)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 februari jl. hebben de leden van Toerclub Flevoland ingestemd met de herbenoeming van Hans Nijhuis. Hans is penningmeester en is benoemd voor een nieuw periode van 3 jaar. In dezelfde vergadering dechargeerde de vergadering het bestuur voor het gevoerde financiële beleid. We feliciteren Hans met zijn herbenoeming!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerfietskalender 2019
   (21-02-2019)

De toerfietskalender 2019 op de website geplaatst! Extra toevoeging groep 3!

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 

Ogenblik a.u.b. ...