Stem op Toerclub Flevoland bij Rabo Clubsupport

Laatste Nieuws

Clubnieuws: De Sint brengt chocoladeletters rond
   (30-11-2020)

We kregen van de goedheiligman een paar gedichtjes:

Net aan het seizoen geroken 
Werd het al weer afgebroken.
Een virus uit een ver gebied
Vergat ook ons landje niet
Fietsen in clubverband was gedaan
Hooguit nog met een compaan
Fietsen met de club ging pas
Toen het virus teruggedrongen was.
Toch nog mooie tochten in het land
Gezellig in ons clubverband
Een mooi slot werd niet verkregen
De virusdruk was weer gestegen
De feestdagen zijn anders dit jaar 
In klein verband dan maar
Al met al een heel gedoe 
Wij wensen je gezonde feestdagen toe
Het bestuur kreeg deze week bezoek van de Sint
Die het voor ons wel erg vervelend vindt
Dat we dit jaar zo weinig samen kunnen zijn
Want samen fietsen, dat is juist zo fijn
Bij de jeugd is er nu geen clubkampioen
En het organiseren van de slotrit was ook niet te doen
Geen samen zijn voor een lekker kopje soep
Want we mogen nu eenmaal niets doen in een grote groep
Om ons te troosten had de Sint wat lekkers meegebracht
De goedheiligman heeft goed aan ons gedacht
Een chocoladeletter voor de leden van Toerclub Flevoland
Maar kijk uit voor die pepernoot in je achterband
We delen de letters uit op de club of in de brievenbus
Dat wordt lekker smikkelen dus
We hopen en we zeggen: tot snel
Fiets verstandig, dan komen we er wel! 

Met andere woorden: hou je brievenbus in de gaten voor een heerlijke chocolade letter!

 

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ naar Harderwijk op 29 november
   (26-11-2020)

Aankomende zondag 29 november rijden we met de MTB 18+ groepen de routes van Harderwijk en Ermelo. De route van Harderwijk is 21 km lang en kent redelijk wat hoogtemeters. De route is aangegeven met groene routebordjes. Ermelo is 24 km lang en is iets minder uitdagend. Deze route is aangegeven met blauwe pijlen. Alles bij elkaar heb je met 45 km een mooie rit. 

We verzamelen om 9:30 uur op de parkeerplaats Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG in Harderwijk

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Verscherpte maatregelen: wat is de huidige stand van zaken?
   (19-11-2020)

We mogen weer met 4 mensen samen fietsen, in plaats van 2. Deze maatregel geldt vanaf 19 november. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen. Samen fietsen met méér dan 4 personen mag niet. Met minder natuurlijk wel. Fiets met z'n drieën, tweeën óf solo als je dat veiliger vindt.

Fiets met max. 4 personen of minder

De maximale groepsgrootte van 4 personen geldt zowel voor verenigingen die clubritten organiseren als voor wielersporters die samen afspreken een rondje te maken. De verscherpte coronamaatregelen gelden tot en met half december.

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen

De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters van 18 jaar en ouder. Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoot/fietsvriend(in) én andere verkeersdeelnemers. 


Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel.
Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode. Lees hier hoe je op een veilige manier 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers houdt.

Hoe fiets je veilig samen?

Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je als duo, trio of met z'n vieren fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Contributie 2021 blijft ongewijzigd
   (04-11-2020)

Onze contributie is mede afhankelijk van de NTFU tarieven. In verband met de situatie rondom het coronavirus, heeft het NTFU besloten om de tarieven niet te verhogen, ook niet met de inflatiecorrectie. Onze contributie voor 2021 blijft dus gelijk aan die van 2020. Rond de tweede week van November worden de facturen verzonden aan de leden. Eventuele opzeggingen of mutaties moeten uiterlijk 21 december aan het secretariaat via  worden doorgegeven. 


Hans Nijhuis


Penningmeester Toerclub Flevoland.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Aanmelden voor MTB 18+ naar Harderwijk
   (17-10-2020)

Zondag 18 oktober staat voor de MTB 18+ groep een buitenrit over de tracks van Ermelo en Harderwijk gepland. Door de nieuwste coronamaatregelen, mag er maar met maximaal 4 personen in een groep gesport worden, mits er minimaal 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Als er MTB+ leden zijn die mee willen doen aan deze rit en hierover nog niet door Camilo Boots benaderd zijn, gelieve je voor zaterdag 17 oktober 18 uur bij Frans Roose te melden zodat we rekening kunnen houden met je komst en de groepsindeling. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vertrek om 9.30 uur vanaf het transferium Boekhorst te Harderwijk. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Stem op Toerclub Flevoland bij Rabo ClubSupport
   (05-10-2020)

Toerclub Flevoland doet mee aan de actie Rabo ClubSupport, de opvolger van de Rabo Club Kas actie. Hoe dan ook, we moeten zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. Je kunt stemmen als je een rekening hebt bij de Rabobank en ook lid bent van de bank. Je kunt stemmen van 5 tot en met 25 oktober; via de Rabo App of via internetbankieren. Maar let op: je moet dus wel lid zijn of worden van de Rabobank om te kunnen stemmen! Kijk hier voor meer informatie.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ toch voorlopig terug naar starttijd 9.30 uur
   (06-09-2020)

Zolang het corona-virus nog rondwaait, zullen de MTB 18+ groepen op de zondagochtenden toch weer om 9.30 uur starten. Om 10 uur is het te druk met ook de jeugd en hun begeleiders en is het lastiger om afstand te bewaren. Zowel de begeleiding als de meeste deelnemers aan de 18+ clubritten hebben aangegeven dat ze de voorkeur geven aan 9.30 uur als starttijd. Daarom zullen we dat voorlopig ook zo handhaven. Voor de buitenritten is 9.30 uur dan de verzameltijd.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland in uitzending Omroep Flevoland
   (03-09-2020)

De Tour wacht op niemand en door corona laat de Tour zich helemaal niet stoppen. Reden voor Omroep Flevoland om deze week aan Flevolanders te vragen wat zij met de Tour hebben. Omroep Flevoland praat met Teun Putter van Toerclub Flevoland. Kijk hier het interview!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 'Willingen' definitief afgelast
   (01-09-2020)

Helaas moet ik jullie mededelen dat het Fietsweekend (19 september) naar het Sauerland dit jaar definitief niet doorgaat.
Het geringe aantal aanmeldingen in combinatie met de onzekere tijden voor wat betreft de corona maatregelen heeft mij in overleg met het bestuur doen besluiten om de knoop door te hakken en het weekend definitief af te gelasten. Ik vind dit vooral voor jullie als deelnemers heel jammer, maar het is niet anders. Ook in de deelstaat Hessen neemt het aantal besmettingen de laatste tijd weer wat toe en iedereen wil weten waar we aan toe zijn.

Ik hoop dat jullie begrip hebben voor dit besluit en hoop van harte dat we volgend jaar weer "gewoon" een weekendje naar het buitenland kunnen met zijn allen.


Met sportieve fietsgroet,
Bert Lammers

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...