Toerclub Flevoland komt weer in actie!!

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Erelid Peter van Schaik overleden
   (18-09-2020)

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat Peter van Schaik is overleden. Peter is in de jaren '80 en '90 nauw betrokken geweest bij Toerclub Flevoland. Hij was een van de drijvende krachten achter het het eigen clubhuis, dat de vereniging destijds nog had in de Schouw. Peter was in die tijd bestuurslid belast met 'kantinezaken' en hij zorgde er altijd voor dat het clubgebouw er goed verzorgd uitzag. Tegelijkertijd waren de keuken en de bar altijd in goede handen bij Peter. Slotavonden van de vierdaagse of feestavonden aan het einde van het seizoen leidde hij in goede banen. Voor zijn verdiensten en inzet voor de vereniging is Peter van Schaik in die tijd benoemd tot erelid van Toerclub Flevoland.Het viel hem echter zwaar toen het clubhuis door brand werd verwoest in 2002.

Ook op de fiets liet Peter zich gelden en volgens de verhalen was hij een begenadigd toerfietsers, bij wie gezelligheid altijd het belangrijkst was. De laatste jaren was er geen contact meer met Peter, maar via oud-clublid Jan de Visser begrepen we dat het met de gezondheid van Peter snel slechter ging. Op 17 september is Peter overleden.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij dit verlies. Wij zullen Peter herinneren als iemand die altijd klaar stond voor de vereniging.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Passen clubkleding op 21 september
   (10-09-2020)

Op  maandag 21 september is er weer gelegenheid om clubkleding te passen. Dit is de eerste keer dit jaar vanwege de corona maatregelen, dus grijp je kans. De 'pashokjes' zijn geopend van 20.00 tot 21.00 uur in het clubgebouw. Kom passen als je nieuwe clubkleding wil aanschaffen, zodat je ervan verzekerd bent de juiste maat te bestellen. Klik hier voor het bestelformulier.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ toch voorlopig terug naar starttijd 9.30 uur
   (06-09-2020)

Zolang het corona-virus nog rondwaait, zullen de MTB 18+ groepen op de zondagochtenden toch weer om 9.30 uur starten. Om 10 uur is het te druk met ook de jeugd en hun begeleiders en is het lastiger om afstand te bewaren. Zowel de begeleiding als de meeste deelnemers aan de 18+ clubritten hebben aangegeven dat ze de voorkeur geven aan 9.30 uur als starttijd. Daarom zullen we dat voorlopig ook zo handhaven. Voor de buitenritten is 9.30 uur dan de verzameltijd.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Start2Bike clinic 2020 zit vol!
   (06-09-2020)

Het is duidelijk dat het MTB-en nog populairder is geworden de laatste tijd; mede verooorzaakt door de corona-crisis hebben veel mensen een MTB aangeschaft. We zien dit aan de drukte op het MTB parcours van Lelystad maar nu ook aan het aantal aanmeldingen voor de Start2Bike cursus die op 13 september begint. Met het aantal van 12 deelnemers zit de cursus vol! Nieuwe aanmeldingen worden vanaf nu niet meer toegelaten.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland in uitzending Omroep Flevoland
   (03-09-2020)

De Tour wacht op niemand en door corona laat de Tour zich helemaal niet stoppen. Reden voor Omroep Flevoland om deze week aan Flevolanders te vragen wat zij met de Tour hebben. Omroep Flevoland praat met Teun Putter van Toerclub Flevoland. Kijk hier het interview!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 'Willingen' definitief afgelast
   (01-09-2020)

Helaas moet ik jullie mededelen dat het Fietsweekend (19 september) naar het Sauerland dit jaar definitief niet doorgaat.
Het geringe aantal aanmeldingen in combinatie met de onzekere tijden voor wat betreft de corona maatregelen heeft mij in overleg met het bestuur doen besluiten om de knoop door te hakken en het weekend definitief af te gelasten. Ik vind dit vooral voor jullie als deelnemers heel jammer, maar het is niet anders. Ook in de deelstaat Hessen neemt het aantal besmettingen de laatste tijd weer wat toe en iedereen wil weten waar we aan toe zijn.

Ik hoop dat jullie begrip hebben voor dit besluit en hoop van harte dat we volgend jaar weer "gewoon" een weekendje naar het buitenland kunnen met zijn allen.


Met sportieve fietsgroet,
Bert Lammers

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Nogmaals aandacht voor gedragsregels 'fietsen in een groep'
   (22-08-2020)

Wij hebben als Toerclub Flevoland al onze leden in het verleden duidelijk gewezen op de gedragsregels ten aanzien van het fietsen in een groep in Coronatijd. Nu al onze groepen weer volledig hun ritten en trainingen afwerken, is toch het goed om alle afspraken nog eens onder de aandacht te brengen. 

De NTFU heeft alles op deze site op een rij gezet. We rekenen ook nu weer op je medewerking!

Bestuur Toerclub Flevoland

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland prominent in magazine 'Fiets'
   (19-08-2020)

Ons clublid Edwin Haan heeft een clubrit van groep 2 bij de toerrijders uitgebreid beschreven in het magazine 'Fiets'  dat onlangs is verschenen. Edwin heeft er tevens mooie foto's bij geplaatst. Fiets ligt gewoon bij de kiosk, dus lees dit mooie artikel

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 18-20 september Clubweekend Sauerland
   (13-07-2020)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/GROEPSWEEKEND_2020.pdf

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...