Alle tochten en ritten op een rij

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Fiets & Geniet verdwaalt niet
   (18-09-2018)

Zo langs de weg kom je nog al eens rare situaties tegen. Tijdens de Koffietocht van 17 september jl. kwamen de fietsers van Toerclub Flevoland een prachtig routebord tegen. Welke kant gaan we nu op? Hoe dan ook, Fiets & Geniet verdwaalt niet .

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Lachende gezichten op MTB-jeugd kamp
   (18-09-2018)

Het is weer gedaan, jeugd MTB kamp Toerclub Flevoland 2018 is een feit.
Weer veel plezier beleefd in Hulshorst. Diverse ervaren MTB kampgangers, maar ook een paar nieuwe gezichten. Andere routes gereden met de toertocht zaterdag, en nu 1 dag behendigheidsspelletjes op de fiets. Het krijtjesspel in het donkere bos (nee Ronald Hendriks, daar heb je echt geen zaklamp bij nodig????), en een echt clubkampkampioenschap. Natuurlijk weer een heerlijke barbecue, en verder prima verzorgde broodmaaltijden. Kortom weer 2 supergezellige dagen met perfect weer.

Ronald, Lydia, Camilo, Albert en Annouschka en Linda hebben Stijn, Neil, Lennard, Nick, Geert, Noor, Quinten, Kevin, Merijn, Aaron, Robin, Daan, Bram en Jesse weer netjes overgedragen aan de bijbehorende ouders. Inmiddels al weer even moe maar voldaan weer thuis, en terug aan het kijken op een fantastisch weekend. Iedereen bedankt, ik heb genoten van en met jullie!


Groeten van Linda

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland naar grote hoogte in Limburgse heuvels
   (18-09-2018)

Afgelopen weekend heeft een delegatie van Toerclub Flevoland de MH2D (Mergelheuvelland Tweedaagse) in Limburg gefietst. Dit is na etappe zaterdag...met Camilo, Joel en Elco.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Wat betekent de nieuwe privacywetgeving voor leden Toerclub Flevoland?
   (07-09-2018)

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt is onlangs de Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel de AVG, van kracht geworden. In deze nieuwe privacywetgeving staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties zoals sportverenigingen precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoelang.

Het doel van de AVG is bewustwording van de risico’s die onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens met zich mee brengen en het treffen van maatregelen van alle instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken. De Toerclub Flevoland heeft deelgenomen aan een traject van de Stichting AVG via een stappenplan speciaal voor sportverenigingen, in samenwerking met de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) en het NOC*NSF. In dit traject zijn o.a. de volgende zaken aan de orde gekomen die voor onze verenigingsleden van belang zijn:

De privacyverklaring

Bewust of onbewust deel je persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met deze gegevens. Daarom hebben wij in een privacyverklaring uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens en/of van minderjarige kinderen  omgaan en welke rechten je hebt. Deze privacyverklaring vind je op onze website.

De verwerkersovereenkomst met de NTFU

Toerclub Flevoland verzamelt gegevens van haar leden en deelt deze met de NTFU. De Toerclub Flevoland is verplicht om een zogenaamde verwerkersovereenkomst te sluiten met de verwerker van de lidgegevens, de NTFU. Dit hebben wij gedaan en de overeenkomst kan je terugvinden op onze website.

BELANGRIJK: Toestemming gebruik lidgegevens en foto’s op website en sociale media

Misschien heeft u al gemerkt dat de ledenlijst en de verjaardagskalender onlangs zijn verdwenen van onze website. Hoewel deze gegevens waren vermeld in een besloten gedeelte van de website en alleen toegankelijk waren na inloggen door onze leden is hiervoor met de nieuwe privacywetgeving nu toestemming nodig van alle individuele leden. Wij hebben daarom deze lidgegevens verwijderd van de website, mede naar aanleiding van een klacht van een lid.

Omdat vervolgens veel leden aangaven het jammer en onpraktisch te vinden dat deze informatie nu niet meer beschikbaar was (vanwege sociale contacten, organisatiedoeleinden maar ook veiligheid tijdens activiteiten) hebben we als bestuur besloten tot een praktische, goed uitvoerbare oplossing. Vanaf 1 oktober 2018 gaan wij de ledenlijst en verjaardagskalender weer plaatsen op het besloten gedeelte van de website. Je kunt in de komende periode vooraf bezwaar maken tegen gebruik van je lidgegevens (of die van je kinderen) voor deze doelen bij de . Ook kun je na plaatsing altijd nog bezwaar maken waarna je gegevens als nog worden verwijderd. Ook voor het gebruik van foto’s met herkenbare personen op de website, nieuwsbrieven en onze sociale media vragen wij hierbij je toestemming. Mocht je hiertegen bezwaar willen maken dan kan dat nu ook vooraf bij de  of te allen tijde later na plaatsing. Dan worden de foto’s uiteraard verwijderd of jouw persoon wordt onherkenbaar gemaakt.

Tot slot We hopen dat we met deze maatregelen tegemoet komen aan de wens tot zorgvuldig omgaan met ieders persoonsgegevens en tevens onze sportactiviteiten zo sociaal en veilig mogelijk te kunnen beoefenen. Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande AVG-informatie, neem gerust contact op met het bestuur@toerclubflevoland.nl .

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Promotiefilm met Toerclub Flevoland
   (19-07-2018)

(Terug naar boven)


 

Ogenblik a.u.b. ...