Stem op Toerclub Flevoland bij Rabo Clubsupport

Laatste Nieuws

MTB Nieuws: Aanmelden voor MTB 18+ naar Harderwijk
   (17-10-2020)

Zondag 18 oktober staat voor de MTB 18+ groep een buitenrit over de tracks van Ermelo en Harderwijk gepland. Door de nieuwste coronamaatregelen, mag er maar met maximaal 4 personen in een groep gesport worden, mits er minimaal 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Als er MTB+ leden zijn die mee willen doen aan deze rit en hierover nog niet door Camilo Boots benaderd zijn, gelieve je voor zaterdag 17 oktober 18 uur bij Frans Roose te melden zodat we rekening kunnen houden met je komst en de groepsindeling. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vertrek om 9.30 uur vanaf het transferium Boekhorst te Harderwijk. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Gevolgen verscherpte coronamaatregelen
   (14-10-2020)

Het kabinet heeft verscherpte coronamaatregelen aangekondigd, die sinds 14 oktober gelden. Voor wielersporters betekenen de verscherpte maatregelen in ieder geval: samen fietsen met maximaal 4 personen (met minder is natuurlijk geen probleem) en 1,5 meter afstand houden tot elkaar en anderen. Concreet betekent dit voor de fietsers van Toerclub Flevoland het volgende:

  • MTB Jeugd: alles blijft bij het oude. Let er wel op: bij gezondheidsklachten blijf je thuis.
  • MTB 18+: We volgen het normale programma maar de groepen bestaan uit maximaal 4 personen (inclusief trainer / voorrijder) en we houden 1,5 meter afstand tot elkaar maar ook tot mede track gebruikers.
  • Toerfietsers: de laatste 2 clubritten van 17 en 25 oktober worden geschrapt. De ervaring leert dat het lastig is om de afstand te bewaren en de grootte van de groep tot 4 te beperken. Gezien het feit dat er nog slechts 2 ritten op de kalender staan, vinden we het verstandig het seizoen bij deze af te sluiten. Hoe spijtig dit ook is.
  • De deelnemers aan de koffietochten bespreken onderling hoe zij voldoen aan de regels en of zij de laatste rit door laten gaan.
  • De activiteiten rondom de slotrit, zoals de gezamenlijke lunch, gaan niet door. Zodra de situatie het toelaat, zullen we een clubactiviteit organiseren.

Bestuur Toerclub Flevoland

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Stem op Toerclub Flevoland bij Rabo ClubSupport
   (05-10-2020)

Toerclub Flevoland doet mee aan de actie Rabo ClubSupport, de opvolger van de Rabo Club Kas actie. Hoe dan ook, we moeten zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. Je kunt stemmen als je een rekening hebt bij de Rabobank en ook lid bent van de bank. Je kunt stemmen van 5 tot en met 25 oktober; via de Rabo App of via internetbankieren. Maar let op: je moet dus wel lid zijn of worden van de Rabobank om te kunnen stemmen! Kijk hier voor meer informatie.

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ toch voorlopig terug naar starttijd 9.30 uur
   (06-09-2020)

Zolang het corona-virus nog rondwaait, zullen de MTB 18+ groepen op de zondagochtenden toch weer om 9.30 uur starten. Om 10 uur is het te druk met ook de jeugd en hun begeleiders en is het lastiger om afstand te bewaren. Zowel de begeleiding als de meeste deelnemers aan de 18+ clubritten hebben aangegeven dat ze de voorkeur geven aan 9.30 uur als starttijd. Daarom zullen we dat voorlopig ook zo handhaven. Voor de buitenritten is 9.30 uur dan de verzameltijd.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland in uitzending Omroep Flevoland
   (03-09-2020)

De Tour wacht op niemand en door corona laat de Tour zich helemaal niet stoppen. Reden voor Omroep Flevoland om deze week aan Flevolanders te vragen wat zij met de Tour hebben. Omroep Flevoland praat met Teun Putter van Toerclub Flevoland. Kijk hier het interview!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 'Willingen' definitief afgelast
   (01-09-2020)

Helaas moet ik jullie mededelen dat het Fietsweekend (19 september) naar het Sauerland dit jaar definitief niet doorgaat.
Het geringe aantal aanmeldingen in combinatie met de onzekere tijden voor wat betreft de corona maatregelen heeft mij in overleg met het bestuur doen besluiten om de knoop door te hakken en het weekend definitief af te gelasten. Ik vind dit vooral voor jullie als deelnemers heel jammer, maar het is niet anders. Ook in de deelstaat Hessen neemt het aantal besmettingen de laatste tijd weer wat toe en iedereen wil weten waar we aan toe zijn.

Ik hoop dat jullie begrip hebben voor dit besluit en hoop van harte dat we volgend jaar weer "gewoon" een weekendje naar het buitenland kunnen met zijn allen.


Met sportieve fietsgroet,
Bert Lammers

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Nogmaals aandacht voor gedragsregels 'fietsen in een groep'
   (22-08-2020)

Wij hebben als Toerclub Flevoland al onze leden in het verleden duidelijk gewezen op de gedragsregels ten aanzien van het fietsen in een groep in Coronatijd. Nu al onze groepen weer volledig hun ritten en trainingen afwerken, is toch het goed om alle afspraken nog eens onder de aandacht te brengen. 

De NTFU heeft alles op deze site op een rij gezet. We rekenen ook nu weer op je medewerking!

Bestuur Toerclub Flevoland

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland prominent in magazine 'Fiets'
   (19-08-2020)

Ons clublid Edwin Haan heeft een clubrit van groep 2 bij de toerrijders uitgebreid beschreven in het magazine 'Fiets'  dat onlangs is verschenen. Edwin heeft er tevens mooie foto's bij geplaatst. Fiets ligt gewoon bij de kiosk, dus lees dit mooie artikel

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...