Save the date: Nieuwjaarsreceptie Zondag 5 januari 2020

Laatste Nieuws

MTB Nieuws: MTB 18+ naar Austerlitz - Zeist op zondag 24 november
   (22-11-2019)

Alle MTB groepen starten om 10 uur. Voor deze routes zijn een vignet verplicht. De routes: Het zijn technische routes met veel bochten en korte venijnige klimmetjes. De van nature aanwezige hoogteverschillen (stuifduinen) zijn maximaal benut en hier en daar zijn ook extra spring bulten aangelegd. Voor iedereen wat wils dus! Tot zondag: verzamelen om 9.45 uur bij het Beauforthuis, Woudenbergseweg 39, 3711 Austerlitz ????‍♀️????‍♂️

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Vacature: secretaris
   (21-11-2019)

Begin 2020 neemt de huidige secretaris, Nicolette Berns, afscheid van het bestuur van Toerclub Flevoland. We zijn dan ook op zoek naar een nieuwe secretaris. Om een beeld te geven van de werkzaamheden hebben we de taken van de secretaris op een rij gezet. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan zelf even contact op met Nicolette.

Klik hier voor de taakomschrijving.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 17 november 'Vrijwilligers Diner'
   (10-11-2019)

Op zondag 17 november organiseert Toerclub Flevoland een 'Chinees Buffet' voor al haar vrijwilligers. We willen iedereen die zich het afgelopen jaar voor onze club heeft ingezet, op welke manier dan ook, bedanken voor hun inzet. Dat doen we graag met een gezellig avondje met een hapje en een drankje. Dus, heb je geholpen bij de Omloop Flevoland, Jeugd MTB of AvondFietsVierdaagse? Zit je in een van de commissies van Toerclub Flevoland? Ben je trainer of toerleider, of heb je je anderszins ingezet voor de Toerclub? We zien je graag op zondag 17 november, om 17.00 uur in het clubgebouw op Sportpark Schouw. 

In verband met bestellen en catering moeten we van tevoren weten of je komt. Stuur svp uiterlijk 12 november een mail naar Gerrit van Harskamp. Voor de duidelijkheid: Het buffet en enkele drankjes komen voor onze rekening, overige drankjes komen voor eigen rekening.

We rekenen op uw komst!

Bestuur Toerclub Flevoland

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Facturen contributie 2020 verstuurd
   (05-11-2019)

Na de vaststelling van de contributie zijn de facturen verzonden. Helaas zijn ondanks alle zorgvuldigheid hierin twee foutjes geslopen. De eerste heeft betrekking op het jaar. Dit is uiteraard 2020 in plaats van 2016, wat in de onderwerpregel stond. Het tweede heeft betrekking op het e-mail adres. Dit moet zijn penningmeester@toerclubflevoland.nl . Excuses voor de eventuele verwarring.

Hans Nijhuis, penningmeester

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toercommissie zoekt versterking
   (01-11-2019)

De Toercommissie zoekt versterking! Wat doet de toercommissie eigenlijk? Een belangrijke taak is het opstellen van de toerkalender voor onze toerfietsers: het gaat dus om de ritten en trainingen van onze fietsers op de dunne banden. De MTB heeft een eigen commissie. Dus vind je het leuk om mee te denken over het invullen van de kalender, bijvoorbeeld met nieuwe tochten, of zie je kansen om nieuwe vormen van trainingen toe te passen? Meld je dan gerust aan of vraag meer informatie.

Wat wordt er van je verlangd?

  • Meedenken over de toerfietskalender
  • Meedenken over de ontwikkeling van toerfietsen bij Toerclub Flevoland
    •  Wellicht ook over het opzetten van race/toerfietsen voor jeugdleden

Hoeveel tijd kost dat?

  • Net zoveel als je zelf wil
  • Maar minimaal 8 uur vergadertijd per seizoen

Wat levert het mij op?

  • Je doet veel ervaring op in het toerfietsen
  • Je kunt een bijdrage leveren aan mooie fietsevenementen zoals de Omloop Flevoland, Avond Fiets Vierdaagse en mogelijke andere activiteiten waar de vereniging bij betrokken wordt
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van Toerclub Flevoland

Meer informatie nodig?

  • Meld je bij Gerrit van Harskamp of Frank Martens

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Kilometerstanden 2019
   (01-11-2019)

Na de slotrit van de toerrijders, zat het toerseizoen er officieel op. Wie dat wil, kan zijn kilometerstand van 2019 doorgeven zodat we de standen in totaal weer kunnen bijwerken. En zodat we de bekende herinneringen weer kunnen uitreiken. Wellicht zitten er weer een paar wereldbollen aan te komen. Mail je gereden kilometers even naar Gerrit van Harskamp. Het nieuwe fietsjaar 2020 begint op 1 november, graag de teller(s) op 0 zetten. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Contributie 2020 vastgesteld
   (29-10-2019)

In lijn met de afspraken van de ALV wordt voor 2020 de contributie bepaald aan de hand van NTFU bijdrage. Voor 2020 is deze bijdrage circa 2 euro hoger, waardoor ook de contributie met hetzelfde bedrag toeneemt. Voor een volwassen lid wordt de contributie 64,-- euro, voor een jeugdlid en gezinslid wordt dit 51,50 euro.

NTFU

Een groot deel van de contributie (circa €35) heeft betrekking op de NTFU bijdrage. De NTFU gebruikt deze afdracht o.a. voor de premiebetaling van de fietsverzekering. NTFU leden hebben een standaard verzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen ten gevolge van een ongeval zijn geregeld. Belangrijke voordelen ten opzichte van andere fietsschadeverzekeringen is dat de verzekering geldt voor alle fietsen die je in je bezit hebt; de fiets waarop je rijdt is verzekerd. Daarnaast is ook (fiets)kleding is meeverzekerd. Leden die liever i.p.v. de fietsverzekering een abonnement op de pech-onderweg-service (Pechpas) van de NTFU willen, kunnen dit direct via de website van de NTFU regelen.

Facturen worden eind oktober verstuurd, opzeggingen vóór 3 december. Hoewel we het erg jammer zouden vinden, is het van belang om vóór 3 december op te zeggen. Na deze datum zijn wij als vereniging namelijk verplicht om de NTFU bijdrage af te dragen die we dan ook moeten doorbelasten.

Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Hans Nijhuis, penningmeester

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Gezocht: opslagruimte
   (17-10-2019)

In de afgelopen jaren heeft Toerclub Flevoland heel wat materialen bij elkaar verzameld. Materiaal die we nodig hebben om tochten uit te zetten of om parcourtjes te bouwen. Denk aan pijlen, borden, planken, etc. Ons materiaalhok begint aardig vol te raken, maar we hebben al deze spullen wel weer nodig voor bijvoorbeeld de Vierdaagse, de Omloop Flevoland of voor scholierensport. Wellicht heeft u nog ruimte over in een schuur of op een grote zolder? Veelal betreft het materiaal dat slechts enkele keren per jaar gebruikt wordt, dus u heeft weinig last van verhuisbewegingen. Heeft u nog ruimte en zegt u: kom maar op met die pijlborden, laat dit dan even weten bij een van de bestuursleden. Alvast onze dank!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Nieuwe Wegkapiteins
   (01-10-2019)

De toerrijders van Toerclub Flevoland hebben een mooi aantal voorrijders en wegkapiteins. Dat is een goede zaak, want zo gaan we altijd veilig op pad en als het goed is ook de juiste kant op. Eerder dit jaar zijn er vijf wegkapiteins bijgekomen, die na een stukje theorie en een rondje fietsen voor de praktijk 'geslaagd' zijn. Het gaat om Raymund Sluik, Nicolette Berns, Hans Nijhuis, Emil Tutuarima en Teun Putter. Bert Lammers was al gecertificeerd en deed mee om nieuwe inzichten op te doen. Wij danken de heren en dame voor hun inzet voor Toerclub Flevoland en wensen hen vele mooie ritten toe als wegkapitein. Gerrit deelt hier de certificaten uit aan Hans en Teun; de overige krijgen het certificaat nog uitgereikt.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Slotrit 27 oktober: lunch voor alle MTB'ers en toerfietsers
   (01-10-2019)

Foto: tringtringOp zondag 27 oktober 2019 is de jaarlijkse slotrit van de toerfietsers van Toerclub Flevoland. De toerfietsers en de deelnemers van de Koffietocht hebben dan hun laatste rit van 2019 op de weg. Beide groepen gaan om 10.00 uur van start. De MTB-groepen, zowel 18+ als jeugd, komen ook om 10.00 uur aan het vertrek. Kom eerst allemaal even boven in de kantine, voor een kopje koffie, thee of limonade. Na afloop is er voor alle deelnemers, dus ook voor de MTB'ers, een heerlijke lunch. En mocht je door een blessure niet kunnen fietsen, dan hopen we je toch te begroeten! We rekenen op een goede opkomst!

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 

Ogenblik a.u.b. ...