Alle activiteiten Toerclub Flevoland t/m 6 april afgelast 

Laatste Nieuws

Clubnieuws: Alle clubactiviteiten tot en met 6 april afgelast
   (12-03-2020)

Beste fietsvrienden,

De Nederlandse regering heeft maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen. Sportkoepel NOC*NSF adviseert verenigingen daarom met klem alle sportevenementen in ieder geval tot en met 6 april af te gelasten. Ook de NTFU ondersteunt deze oproep en vraagt verenigingen om clubbijeenkomsten zoals ritten, trainingen, vergaderingen en vieringen tot en met 6 april af te gelasten. 

Toerclub Flevoland neemt deze adviezen ter harte en heeft besloten alle clubactiviteiten in ieder geval tot en met 6 april 2020 te schrappen. Er zullen dus geen trainingen en ritten georganiseerd worden in deze periode.

Bestuur Toerclub Flevoland

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Informatie over het coronavirus
   (09-03-2020)

Bericht van Sportbedrijf Lelystad

Wij begrijpen dat het coronavirus vragen oproept. De ontwikkelingen van het coronavirus volgen wij op de voet. Het welzijn van jou, onze andere sporters, bezoekers van sportaccommodaties, deelnemers aan onze sport- en beweegactiviteiten en onze medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en volgen de informatie van de (lokale) autoriteiten, zoals het RIVM en de GGD.

Basishygiëne

We raden onze bezoekers, sporters, vrijwilligers en toeschouwers aan een goede basishygiëne te hanteren. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

 • Was je handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Probeer het aanraken van je neus, mond en ogen te beperken.
 • Schud geen handen en ander direct lichamelijk contact.

 

Extra oproep

Daarnaast roepen wij onze bezoekers op die meer dan 38ºC koorts hebben, hoesten of kortademig zijn én naar een van de risicogebieden zijn geweest (zie het RIVM) of in aanraking zijn geweest met een besmet persoon eerst de huisarts te bellen, alvorens een bezoek te brengen aan Sportcentrum De Koploper of Sportcomplex De Rietlanden of deel te nemen aan onze sport- en beweegactiviteiten.

Wij voorzien onze website van een update wanneer dat nodig blijkt te zijn.

 

Diverse bronnen

De meeste relevante en actuele informatie over algemene vragen aangaande het coronavirus vind je op deze websites:

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Alle MTB clubritten op 23 februari AFGELAST
   (22-02-2020)

Het weer zit weer eens niet mee! We vinden het niet verantwoord om de MTB ritten op 23 februari door te laten gaan. Volgende week beter!

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18 + buitenrit op 23 februari naar Sallandse Heuvelrug
   (16-02-2020)

Op zondag 23 februari laat de MTB 18+ de poldermodder voor wat het is en zoekt het hogerop op de zandgronden van de Sallandse Heuvelrug. Er zijn diverse uitdagende MTB routes te vinden en we kiezen voor een combinatie van de MTB routes van Hellendoorn en Nijverdal. Hellendoorn kent de meeste hoogtemeters maar is "slechts" 17 km lang. Door deze met de 19 km lange route van Nijverdal te combineren, is er een aantrekkelijke tocht van ruim 36 km te maken.

Verzamelen om 9.45 uur: Buitencentrum Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal.

Reken op ruim een uur rijden vanaf Lelystad. Vanaf Zwolle via afrit 18 of afrit 20 de N35 volgen tot vlak voor Nijverdal. 

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ clubrit 16 februari afgelast.
   (16-02-2020)

De weersverwachting is dusdanig slecht dat we het niet verantwoord achten om in clubverband te gaan fietsen. De diehards gaan natuurlijk wel gewoon zelf een ronde doen!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: AFGELAST 17 februari: Lezing 'De moderne sportfiets'
   (04-02-2020)

De lezing over 'De fiets van de Toekomst' op maandag 17 februari gaat helaas niet door. Blijkbaar heeft Enjoy Meerens geen toestemming verleend of ziet hiervan af.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland praat mee over Sport- en Vitaliteitsakkoord Lelystad
   (19-01-2020)

In de zomer van 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten tussen het ministerie van VWS, de sportkoepels, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners. Hoofddoel van het Nationaal Sportakkoord is om zoveel mogelijk Nederlanders met plezier te laten sporten en bewegen.
 
Sport en bewegen bieden kansen en mogelijkheden om de vitaliteit van inwoners van Lelystad te bevorderen, vandaar de keuze voor de term ‘Sport- en Vitaliteitsakkoord’. Sport en bewegen dragen bij in de aanpak van een aantal sociaal-maatschappelijke vraagstukken, vraagstukken waar ook Lelystad mee worstelt. Sport levert veel op. Sporten is gezond, verbroedert, geeft zelfvertrouwen, haalt mensen uit hun isolement. Het Sport- en Vitaliteitsakkoord Lelystad wil alle sportaanbieders, maatschappelijke organisaties en bedrijven die deze ambitie onderschrijven, verenigen.
 
Toerclub Flevoland bij de startbijeenkomst en blijft meedenken over de invulling van deze waardevolle samenwerking. Doel is om de recreatieve fietssport blijven onder de aandacht te brengen. Tevens is het zeer waardevol andere sportverenigingen of aanbieders van sport activiteiten te ontmoeten. 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toercommissie zoekt versterking
   (01-11-2019)

De Toercommissie zoekt versterking! Wat doet de toercommissie eigenlijk? Een belangrijke taak is het opstellen van de toerkalender voor onze toerfietsers: het gaat dus om de ritten en trainingen van onze fietsers op de dunne banden. De MTB heeft een eigen commissie. Dus vind je het leuk om mee te denken over het invullen van de kalender, bijvoorbeeld met nieuwe tochten, of zie je kansen om nieuwe vormen van trainingen toe te passen? Meld je dan gerust aan of vraag meer informatie.

Wat wordt er van je verlangd?

 • Meedenken over de toerfietskalender
 • Meedenken over de ontwikkeling van toerfietsen bij Toerclub Flevoland
  •  Wellicht ook over het opzetten van race/toerfietsen voor jeugdleden

Hoeveel tijd kost dat?

 • Net zoveel als je zelf wil
 • Maar minimaal 8 uur vergadertijd per seizoen

Wat levert het mij op?

 • Je doet veel ervaring op in het toerfietsen
 • Je kunt een bijdrage leveren aan mooie fietsevenementen zoals de Omloop Flevoland, Avond Fiets Vierdaagse en mogelijke andere activiteiten waar de vereniging bij betrokken wordt
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van Toerclub Flevoland

Meer informatie nodig?

 • Meld je bij Gerrit van Harskamp of Frank Martens

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Nieuwe Wegkapiteins
   (01-10-2019)

De toerrijders van Toerclub Flevoland hebben een mooi aantal voorrijders en wegkapiteins. Dat is een goede zaak, want zo gaan we altijd veilig op pad en als het goed is ook de juiste kant op. Eerder dit jaar zijn er vijf wegkapiteins bijgekomen, die na een stukje theorie en een rondje fietsen voor de praktijk 'geslaagd' zijn. Het gaat om Raymund Sluik, Nicolette Berns, Hans Nijhuis, Emil Tutuarima en Teun Putter. Bert Lammers was al gecertificeerd en deed mee om nieuwe inzichten op te doen. Wij danken de heren en dame voor hun inzet voor Toerclub Flevoland en wensen hen vele mooie ritten toe als wegkapitein. Gerrit deelt hier de certificaten uit aan Hans en Teun; de overige krijgen het certificaat nog uitgereikt.

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...