Toerclub Flevoland komt weer in actie!!

Laatste Nieuws

MTB Nieuws: 19 juli: MTB 18+ buitenrit Woudenberg/Leusden
   (14-07-2020)

Op 19 juli gaan we met de MTB 18+ de nieuwe routes van Woudenberg en leusden rijden. De mountainbikeroutes Leusden (Treeker MTB TRail Noord) en Woudenberg (Treeker MTB Trail Zuid) zijn beiden gelegen op familielandgoed Den Treek-Henschoten. De routes zijn toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een vignet. De route bestaat voor een aanzienlijk deel uit nieuwgebouwde singletracks, waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de hoogteverschillen van de stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug en de stuifzandgebieden. Een klein stuk van de route gaat over een verhard fietspad, vanwaar het Henschotermeer te zien is. Vanaf de route is ook de bekende Pyramide van Austerlitz te zien. 

Verzamelen om 9.45 uur op de parkeerplaats nabij het treeker Punt langs de Doornseweg van Amersfoort naar Maarn aan de overzijde van Pannenkoekenhuis Bergzicht,  

Koop 's morgens voor vertrek je dagvignet (LET OP, dit is een ander vignet dan die van de Utrechtse Heuvelrug!) op de website: https://www.dentreekhenschoten.nl/mtb/

(Terug naar boven)


Clubnieuws: 18-20 september Clubweekend Sauerland
   (13-07-2020)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/GROEPSWEEKEND_2020.pdf

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18 + re-start-to-bike / techniektraining op 5 juli
   (02-07-2020)

Op 5 juli gaan we met de MTB 18+ werken aan onze techniek en daarna een tocht maken over een deel van de MTB track van Lelystad. Speciaal de nog niet zo ervaren of (her)startende MTB-ers worden van harte uitgenodigd om mee te doen, maar ook de regelmatige fietser die iets aan zijn/haar techniek wil werken is van harte welkom. Zien we je zondag om 9.30 uur bij de club?

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ buitenrit in Dronten
   (24-06-2020)

De MTB 18+ groepen rijden zondag 28 juni a.s. de MTB route van Dronten (Roggebotbos). We verzamelen om 9.45 uur op de parkeerplaats van Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, Dronten.

De route is ca. 21 km lang en kent aardig wat pittige stukjes met hogteverschil, Voor de ervaren MTB-ers is deze route echter ook wel twee keer achterelkaar te rijden om zodoende voldoende kilometers te maken en met een voldaan gevoel weer naar huis te gaan of nog even uitpuffen op het terras van pannekoekenrestaurant Het Grote Kabouterbos.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Eikenprocessierups: Vermijd fietspad Larserweg tussen Palazzo en Shell
   (17-06-2020)

Vermijd fietspad Larserweg tussen Palazzo en Shell

De eikenprocessierups is weer een plaag aan het worden. Daar hebben sowieso de MTB'ers last van als zij door het bos fietsen. Inmiddels weten zij wel waar de bewuste eikenbomen staan. Ook de toerfietsers zullen zo nu en dan door een bosrijke omgeving fietsen. Vanuit de gemeente Lelystad bereikte ons het bericht dat de eiken bij het fietspad langs de Larserdreef, tussen Palazzo en de Shell, vol zitten met eikenprocessierupsen. Men raadt echt af hier te fietsen. Om bij McDonald's en verder te komen, kun je via de Ketelmeerstraat en de Oostranddreef weer op het Larserpad terecht komen. Je kunt uiteraard ook via de anacondabrug en de Landerijen richting Natuurpark fietsen. Heb je zelf een brandhaard gezien, meld het op onze Facebook pagina!


Verder heeft Fietssport eens de volgende 6 tips op een rij gezet:

  •  Kleding: bescherm je door lichte arm- en beenstukken (zomeruitvoering, niet gevoerd), een zo groot mogelijke bril (1-lenssysteem) en Buff of koerspetje onder je fietshelm te dragen. 
  •  Pas je tocht aan. In de zomer is het juist lekker om beschutting te zoeken in de bossen, maar de kans op een encounter met rupsen is dan groot. Wil je de kans verkleinen? Fiets dan langs de kust, over een dijk of uitgestrekte polder. 
  •  Na het fietsen goed douchen en afspoelen met water en zeep. Ga niet schrobben, want dan verhevig je de reactie. De huid niet droog wrijven, maar deppen of föhnen.
  •  De huid na het douchen zachtjes insmeren met aftersunmilk. Ook zalfjes met Aloë Vera en het anti-allergimedicijn Cetrizine (verkrijgbaar bij de drogist) kunnen de jeuk verminderen. 
  •  Was je kleding die in aanraking is geweest met de haren. Het advies is 60 graden maar dan gaat je wieleroutfit eraan. Je kunt na afloop je kleding van achtergebleven haren ontdoen met plakband of een kledingroller.  
  •  Helpt dat allemaal niet voldoende, vraag dan aan de huisarts om een anti-allergiepil die je dagelijks (in het rupsenseizoen van mei t/m juli) moet innemen.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Volledige opstart voor alle toerrjiders
   (07-06-2020)

Na een 2-weeks test op de woensdagavonden hebben we in overleg met het bestuur besloten om op zaterdag 13 juni het toerfietsprogramma weer volledig te laten beginnen. Op 20 en 27 juni zijn de clubritten aangevuld omdat het clubweekend in Willingen en de Omloop Flevoland niet doorgaan. Uiteraard zullen we tijdens de ritten rekening houden met de gestelde coronaregels.

Veel plezier allemaal de komende tijd!

Frank Martens

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Kom (her)starten met de MTB 18+ groep op zondag 7 juni
   (04-06-2020)

Na een lange pauze vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, zijn we inmiddels begonnen met de organisatie van MTB clubritten op de zondagochtenden. Om het voor iedereen mogelijk te maken om aan te sluiten, ook als je langere tijd niet meer (op de MTB) hebt gefietst, is er zondag 7 juni a.s. een speciale "herstart" techniektraining van de MTB18+ groep. We gaan terug naar de basis, oefenen een paar MTB technieken, maar gaan zeker ook een lekker stukje rijden. Kom je ook?
Let op!  We hebben de aanvangstijd vervroegd naar 9.30 uur om niet tegelijkertijd met de MTB jeugd te starten.
Mocht je wat sneller willen/kunnen fietsen, dan is er ook de mogelijkheid met de 18++ groep mee te gaan en anders formeren we nog een subgroep. 
We hopen je zondag weer te zien!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Controleer op tekenbeten
   (01-06-2020)

Nu de temperatuur weer stijgt, neemt de kans door een teek gebeten te worden toe. Teken kunnen met een beet de ziekte van Lyme overbrengen. Het is daarom belangrijk dat mensen zich na een bezoek ‘in het groen’ goed controleren op tekenbeten. Heb je een stuk gefietst, bijvoorbeeld door het bos, dan is het verstandig te controleren of je een tekenbeet hebt opgelopen. Kijk ook je kleren goed na. Ouders dienen hun kinderen goed te controleren.

Op deze website van het RIVM staat veel informatie over de teek en over de gevolgen van een beet. Bekijk het filmpje als je wil weten hoe je de controle kunt uitvoeren en hoe je de teek het beste kunt verwijderen.

 

 

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Barbara van der Kroft overleden
   (26-05-2020)

Vandaag vernamen wij het droevige bericht dat Barbara van der Kroft op 23 mei jl. is overleden. Barbara, de echtgenote van Hans van der Kroft, heeft in het verleden veel geholpen in onze kantine en bij evenementen. Eerst nog in ons oude clubhuis, en later in de oude kantine van HVL. Ook de eerste jaren in kantine van Unicum was Barbara van de partij. Dat was niet alleen bij clubritten om de fietsers van koffie te voorzien, maar ook bijvoorbeeld bij de Vierdaagse, Omloop Flevoland of bij nieuwjaarsborrels. Barbara zal heel wat stempels gezet hebben.Toen Hans met pensioen ging, trokken ze jaarlijks met hun campertje naar het zuiden. Helaas hebben zij maar kort samen van dit geluk mogen genieten. 

We zullen ons Barbara herinneren als een lieve en belangstellende vrouw. We wensen Hans, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

(Terug naar boven)


Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 

Ogenblik a.u.b. ...