Start2Bike MTB bij Toerclub Flevoland in juni

Laatste Nieuws

MTB Nieuws: Vanaf 23 mei (onder voorbehoud) start MTB 18+ weer vanaf het clubgebouw
   (15-05-2021)

Met de aangekondigde versoepelingen kunnen mensen van 27 jaar en ouder in groepen van maximaal 30 personen weer buiten sporten, dit onder de voorwaarde, dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames op maandag 17 mei verder zijn gedaald.

Er vanuit gaande dat dit het geval zal zijn, kunnen we spoedig weer met de MTB 18+ vanaf het clubgebouw starten. We doen dit vanaf zondag 23 mei (1e pinksterdag). Voor 30 mei plannen we dan mogelijk een buitenrit in (info volgt nog).

Dit betekent dat op zondag 16 mei nog vanaf de parkeerplaats Gelderse Hout wordt gestart (9.30 uur) en woensdagavond 19 mei (18.30 uur) vanaf de parkeerplaats aan de Bosweg (Zuigerplas). 

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: Hemelvaartsdag dauwtrappen met MTB 18+
   (08-05-2021)

Hemelvaartsdag dauwtrappen met MTB 18+
Woensdagavond 12 mei is er geen MTB clubrit maar gaan we vroeg naar bed om op donderdagochtend heel vroeg op te staan en onze jaarlijkse Hemelvaartsrit (dauwtrappen) te gaan rijden. Vertrek is om 7 uur vanaf de parkeerplaats bij het Gelderse Hout (aan de Oostranddreef). De rit zal coronaproof in groepjes van maximaal vijf personen over de MTB route van Lelystad gaan. Tot donderdag!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Help mee aan de MTB track in Lelystad
   (04-05-2021)

Het MTB parcours in het Zuigerplasbos hebben we grondig kunnen aanpakken met een mooie subsidie van de gemeente. Echter, het groeiseizoen komt eraan dus dat betekent weer volop werk aan de MTB track van Lelystad. Hiervoor willen we een beroep doen op jullie steun, zowel met het onderhoudswerk als met een bijdrage in geld. Voor het eerste gaan we regelmatig een oproep op onze Facebook pagina plaatsen en voor het tweede vragen we jullie gul te geven op rekeningnummer NL12SNSB0926811371 t.n.v. Stichting MTB Lelystad.
En help ons de route van Lelystad op MTBRoutes.nl een plek te geven die het verdient door een 4 sterren rating te geven. Dank alvast en veel MTB plezier de komende tijd.

Stichting MTB Lelystad

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Scholieren mountainbiken op de ‘bergen’ van Lelystad
   (19-04-2021)

Lekker crossen op de mountainbike. Bergje op bergje af. 25 enthousiaste scholieren stapten zondag voor het eerst op de mountainbike. Af en toe spannend maar vooral genieten en plezier hebben! De MTB jeugdgroep van Toerclub Flevoland organiseerde zondag 18 april 2021 een kennismaking met het mountainbiken vanuit scholierensport. Na een korte oefening om veilig te leren remmen en schakelen ging de groep naar de crossbaan bij industrieterrein Noordersluis. Onder begeleiding van de jeugdtrainers konden de kinderen zich heerlijk uitleven. 

De scholieren zijn van harte welkom om na deze eerste kennismaking een proeftraining mee te doen op een woensdagavond of zondagochtend. Tijdens de trainingen leren de kinderen op een leuke en veilige manier de vaardigheden van het mountainbiken door vooral gediplomeerde en ervaren MTB-ers. Meld je hiervoor eerst even aan. Meestal zijn de ritten over het mooie mountainbikeparcours van Lelystad maar regelmatig wordt er ook buiten Lelystad gereden op andere MTB tracks.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Bestuursleden opnieuw benoemd door ALV
   (15-04-2021)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 april jl. hebben de leden van Toerclub Flevoland ingestemd met de herbenoeming van Gerrit van Harskamp en Teun Putter. Teun blijft aan als voorzitter en Gerrit is en blijft algemeen bestuurslid, onder andere verantwoordelijk voor het toerfietsen. Beiden zijn benoemd voor een nieuwe periode van 3 jaar. In dezelfde vergadering dechargeerde de vergadering het bestuur voor het gevoerde financiële beleid. We feliciteren Gerrit en Teun met hun herbenoeming! Overigens is er nog altijd een vacature in het bestuur. Interesse, kijk op deze pagina? Neem contact op!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Documenten voor algemene ledenvergadering 12 april 2021
   (28-03-2021)

Nieuwe of gewijzigde pagina: ALV notulen

(Terug naar boven)


MTB Nieuws: MTB 18+ met maximaal 4 + trainer weer op pad!
   (22-03-2021)

Vanaf zondag 28 maart kunnen we weer met de MTB 18+ groepen het bos in.

Het Sportbedrijf Lelystad heeft aangegeven dat het MTB parcours tot de sportlocaties wordt gerekend en daarom kan er in clubverband weer samengefietst worden. Wel zullen we de coronamaatregelen moeten blijven naleven wat betekent dat we met maximaal 4 + een trainer rijden en onderling voldoende afstand (minimaal 1,5 meter) gehouden moeten worden.

Zondag 28 maart starten we om 9.30 uur (zomertijd!).

Let op! We gaan voorlopig standaard starten op de parkeerplaats Gelderse Hout.

Tot zondag!

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Omloop Flevoland in de top-10
   (03-03-2021)

De toertochtenkalender is weer goed gevuld dit jaar. Reden genoeg om er met je racefiets op uit te trekken. Fietssport Magazine helpt je alvast op weg met 10 fantastische fietstochten. Een daarvan in de Rabobank Omloop Flevoland op 26 juni 2021. De aankondiging ging gepaard met de volgende volzinnen:

De natuur in de Flevopolder is verrassend veelzijdig. Het grootste kunstmatige eiland ter wereld is veel meer dan alleen polders, dijken, schapen en windmolens. Zo fiets je in het zuiden door het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland. Tussen Lelystad en Almere passeer je de Oostvaardersplassen, een ruige rietwildernis vol vogels, graslanden en wilde paarden. Hoezo blik op oneindig? 

Kijk hier voor de volledige top-10.

(Terug naar boven)


Clubnieuws: Toerclub Flevoland en FRTC Almere organiseren samen de Rabobank Omloop Flevoland
   (03-03-2021)

Agelopen maanden zijn de eerste stappen gezet richting samenwerking tussen Toerclub Flevoland en de Fiets Race & Toer Club Almere (FRTC Almere). Voor beide verenigingen is dit positief gebleken en zullen zij, voor zover de omstandigheden het toelaten, op zaterdag 26 juni gezamenlijk, onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Rabobank Omloop Flevoland organiseren. Door de krachten te bundelen, wordt Flevoland als fietsprovincie nog beter op de kaart gezet.

(Terug naar boven)

 

Ogenblik a.u.b. ...