MTB-parcours 'geopend', 18+ MTB'ers kunnen weer trainen

Start2Bike MTB 2021

Wat houden de Start2Bike MTB trainingen in?

Wil je starten of ben je net gestart met mountainbiken? Of mountainbike je vooral op gevoel en ervaring, maar wil je meer controle krijgen over je mountainbike? Wil je je mountainbike-skills verbeteren? Doe dan mee met Start2Bike MTB! In vier trainingen, leer je van enthousiaste en ervaren MTB instructeurs de basisvaardigheden van het mountainbiken. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn om deel te nemen! Met Start2Bike is het juist de bedoeling dat je (fiets)conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. 

Onderdelen die tijdens Start2Bike aan bod komen zijn o.a.:

 •  Afstellen van de fiets;
 •  Het omgaan met de fiets;
 •  Remmen en schakelen;
 •  Informatie over voeding en materialen;
 •  Voorkomen van blessures;
 •  Stuurvaardigheid;
 •  Klimmen en afdalen;

  Deelneemster zijn van de start 2 bike 2018 was een mooie ervaring. Ik had al een jaar zelf op de mountainbike gefietst om te kijken of ik het leuk vond.

  Ik kwam als nieuwe bewoonster in Lelystad te wonen en wilde graag mensen leren kennen met dezelfde passie voor mountainbiken als ik. Het verraste mij hoeveel technische onderdelen aan de orde zijn gekomen tijdens de start 2 bike en hierdoor voel ik mij meer zekerder op de fiets en maak nog iedere keer gebruik van deze informatie tijdens het fietsen.

  Daarna ben ik lid geworden van Toerclub Flevoland en binnen de club blijft de aandacht voor technische onderdelen belangrijk die de sport nog leuker maakt. Inmiddels mijn eerste toertocht gereden in het najaar dus voor mij was start 2 bike een hele mooie stap naar wekelijks met plezier fietsen

  José

Inschrijving  juni 2021

Inschrijving is op dit moment nog gesloten, je kunt op www.start2bike.nl aangeven dat je een bericht wil ontvangen wanneer de inschrijving geopend is.

De kosten zijn € 37,50 p.p. Je neemt dan deel aan vier trainingen, bent tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en je ontvangt 1 editie van Fietssport Magazine, een presentje en een herinneringscertificaat na afloop. Wordt je daarna lid van Toerclub Flevoland dan worden de kosten van deelname aan de Start2Bike verrekend! Hoe voordelig wil je het hebben!


De start2bike opzet is gericht op volwassenenen. Deelname is mogelijk voor iedereen van 16 jaar en ouder. Deelname door kinderen van 13 tot en met 15 jaar kan alleen onder begeleiding (en dus deelname) van een volwassene. Voor meer informatie kun je mailen naar:  of bel tussen 19.00 en 22.00 uur naar 06-49660180.

We starten, onder voorbehoud, op zondag  6 juni 2021.

De overige trainingen zijn, onder voorbehoud, op 13,20 en 27 juni, van 9:30 tot 12:30 uur.

We hebben een beperkte mogelijkheid voor verhuur van een mountainbike tijdens de Start2Bike trainingen. Voor € 7,50 per keer kun je tijdens de training gebruik maken van een mountainbike en fietshelm. Fiets reserveren via: .

 TC Flevoland volgt de richtlijnen van de NTFU op over het gezamenlijk fietsen en de organisatie van tochten en clinics in tijden van Corona. Deze zijn gebaseerd op de regels van het Protocol verantwoord sporten van NOC-NSF welke is opgesteld op basis van kabinetsbeleid en adviezen van het RIVM.

 

Ogenblik a.u.b. ...