Slotritten 30 oktober

MTB 18+ veiligheid

Mountainbiken is een avontuurlijke activiteit. En zoals het gaat bij avontuurlijke activiteiten zijn daar (beperkte) risico’s aan verbonden. Met dit document willen wij je wijzen op de risico’s, wat Toerclub Flevoland en haar
trainers/begeleiders doen om de risico’s tot een minimum te beperken en wat wij van jou verwachten. Geen kleine lettertjes en addertjes onder het gras, maar gewoon duidelijkheid naar jou als deelnemer toe.

Wat mag je van Toerclub Flevoland verwachten:


- Er wordt gefietst in kleine groepen (max. 15) met een voor- en een achterrijder.
- We doseren de intensiteit en beoordelen het kunnen van de deelnemers in relatie tot het terrein.
- De trainer/begeleider heeft een rugzak met daarin o.a. een EHBO-setje.
- Er is per groep 1 trainer/begeleider mee die een EHBO-certificaat heeft.
- De routes zijn zo gekozen dat deze voldoende uitdaging bieden, maar niet te moeilijk zijn voor
het niveau van de deelnemers.
- De trainers/begeleiders zijn deskundig en betrokken bij de deelnemers en hebben zowel oog voor de groep
als voor het individu. Tijdens de tochten zullen de trainers, indien nodig, technieken aanreiken, die nodig zijn om de tocht goed te volbrengen. De trainers zullen je stimuleren om nieuwe dingen te proberen in een ‘zo veilig mogelijke’ situatie. Kom je toch in een, naar jouw gevoel, te moeilijke situatie terecht, dan geef je dit bij de trainer/begeleider aan. Hij zal je een alternatieve route en/of optie aanreiken.
- Toerclub Flevoland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies en/of schade van uw fiets tijdens een training en/of het vervoer van de fiets naar bv een buitenrit.
- Wel ben je als lid van toerclub Flevoland verzekerd via de NTFU www.ntfu.nl/Producten/Verzekering/Fietsverzekering.aspx

Wat verwachten wij van jouw (de deelnemer):

- Je fiets moet in orde zijn. Controleer regelmatig je remmen en bandenspanning.
- Hou je aan de verkeersregels.
- Je moet fysiek in staat zijn om de training/rit te volbrengen. 
- Heb je medische indicaties (medicijngebruik, allergieën, epilepsie etc.) dan dien je dit bij de eerste training te melden.
- Je volgt te allen tijden de aanwijzingen van de trainer/begeleider op.
- Schat je eigen kunnen goed in en neem niet teveel risico’s.
- Draag altijd in alle situaties een goedgekeurde fietshelm en fietshandschoenen.
- We starten en finishen bij het clubgebouw van vv Unicum, tenzij anders aangegeven.
- Bij gebruik van de fietsaanhanger ben je zelf verantwoordelijk voor het inladen van de fiets. Je dient zelf je fiets naar de aanhanger te brengen en te kijken of deze er netjes en naar wens op wordt geplaatst. Ook bij het van de aanhanger halen ben je weer aanwezig. Zo zijn we er zeker van dat er tijdens het transport in de fietsaanhanger niets met je fiets kan gebeuren.

Wat doet de MTB commissie

De MTB-commissie vergadert één keer per maand. Ze plannen en evalueren trainingen en de buitenritten, overleggen omtrent trainingsvormen, plannen extra activiteiten, bespreken problemen etc.

Heb je een vraag, opmerkingen, een idee, een klacht en/of compliment t.a.v. de MTB-groep geef dit dan door aan de trainer of mail naar


 

Ogenblik a.u.b. ...