Slotritten 30 oktober

MTB jeugd en veiligheid

Mountainbiken is een avontuurlijke activiteit en zoals het gaat bij avontuurlijke activiteiten, zijn daar (beperkte) risico’s aan verbonden. Op deze pagina vind je informatie over de risico’s, wat Toerclub Flevoland en haar trainers/begeleiders doen om de risico’s tot een minimum te beperken en wat wij van jou verwachten. Geen kleine lettertjes en addertjes onder het gras, maar gewoon duidelijkheid naar jou als deelnemer en je ouder(s) toe.

Wat mag  je van Toerclub Flevoland verwachten:

- Er wordt gefietst in kleine groepen (max. 12  kinderen) met een volwassen voor- en achterrijder en
eventueel een hulpouder. Zo kunnen wij de deelnemers goed in de gaten houden.
We doseren de intensiteit en beoordelen het kunnen van de deelnemers in relatie tot het terrein.
- De trainer/begeleider heeft een rugzak met daarin o.a. een EHBO-setje en de noodnummers van alle jeugdleden in de groep.
- Er is per groep minimaal 1 trainer/begeleider mee die een EHBO-certificaat heeft.
- De routes zijn zo gekozen dat deze voldoende uitdaging bieden maar niet te moeilijk zijn voor het niveau van de deelnemers.
- De trainers/begeleiders zijn deskundig en betrokken bij de deelnemers en hebben zowel oog voor de groep als voor het individu. Tijdens de tochten zullen de trainers (spelenderwijs) technieken aanreiken, die nodig zijn om de tocht goed te volbrengen. De trainers zullen je stimuleren om nieuwe dingen te proberen in een ‘zo veilig mogelijke’ situatie. Kom je toch in een, naar jou gevoel, te moeilijke situatie terecht, dan geef je dit de trainer/begeleider aan. Hij zal je zorgen voor een andere optie/route.
- Toerclub Flevoland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies en/of schade van uw fiets tijdens een training en/of het vervoer van de fiets naar bv een buitenrit.
Wel ben je via de NTFU verzekerd, meer info op www.ntfu.nl/Producten/Verzekeringen/Fietsverzekering.aspx

Wat verwachten wij van jouw (de deelnemer):

- Je fiets moet in orde zijn. Controleer regelmatig o.a. je remmen, ketting, schakelsysteem en bandenspanning.
- Houd je aan de verkeersregels.
- Je moet fysiek in staat zijn om de training/rit te volbrengen.  Heb je medische indicaties (medicijngebruik, allergieën, epilepsie etc.) dan dien je dit bij de eerste training te melden.
- Je volgt te allen tijde de aanwijzingen van de trainer/begeleider op.
- Schat je eigen kunnen goed in en neem niet teveel risico’s.
- Draag altijd in alle situaties een goedgekeurde fietshelm en het liefst ook fietshandschoenen.
- We starten en finishen bij het clubgebouw van de vereniging (bij vv Unicum), tenzij anders aangegeven.
- Bij gebruik van de fietsaanhanger ben je zelf verantwoordelijk voor het inladen van de fiets. Je dient zelf je fiets naar de aanhanger te brengen en te kijken of deze er netjes en naar wens op wordt geplaatst. Ook bij het van de aanhanger halen ben je weer aanwezig. Zo zijn we er zeker van dat er tijdens het transport in de fietsaanhanger niets met je fiets kan gebeuren.

Wat doet de MTB-commissie

De MTB-commissie vergadert één keer per maand. In deze vergaderingen worden de trainingen en de buitenritten gepland en geëvalueerd, de trainingsvormen besproken, extra activiteiten bedacht, problemen besproken etc..

Heb je een vraag, opmerkingen, een idee, een klacht en/of compliment t.a.v. de jeugd MTB groep geef dit dan door aan de trainer of mail naar

 

Ogenblik a.u.b. ...