Alle tochten en ritten op een rij

Start2Bike MTB 2019

Wat houden de Start2Bike MTB trainingen in?

Wil je starten of ben je net gestart met mountainbiken? Of mountainbike je vooral op gevoel en ervaring, maar wil je meer controle krijgen over je mountainbike? Wil je je mountainbike-skills verbeteren? Doe dan mee met Start2Bike MTB! In vier trainingen, leer je van enthousiaste en ervaren MTB instructeurs de basisvaardigheden van het mountainbiken. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn om deel te nemen! Met Start2Bike is het juist de bedoeling dat je (fiets)conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. 

Onderdelen die tijdens Start2Bike aan bod komen zijn o.a.:

 •  Afstellen van de fiets;
 •  Het omgaan met de fiets;
 •  Remmen en schakelen;
 •  Informatie over voeding en materialen;
 •  Voorkomen van blessures;
 •  Stuurvaardigheid;
 •  Klimmen en afdalen;

  Verslag deelnemer Start2Bike MTB
  Na een lange pauze van wielrennen toch weer begonnen met fietsen. Vanwege de MTB route in Lelystad viel de keuze al snel op de mountainbike. Enkele valpartijen en daardoor ook minder zelfvertrouwen, waren voor mij de reden om de Start2Bike cursus te volgen. Deze cursus is voor een breed publiek, beginners, maar ook voor eenieder die de techniek wil leren en verbeteren. Door de goede begeleiding en de aanwijzingen tijdens de bijeenkomsten is mijn techniek verbeterd en mijn zelfvertrouwen toegenomen. Hierdoor kan ik, inmiddels samen met mijn zoon, nog meer van het fietsen en de mooie MTB route in Lelystad genieten. Hans

Inschrijving voorjaar 2019

Via https://www.start2bike.nl/ kun je je aanmelden. De kosten zijn € 37,50 p.p. Je neemt dan deel aan vier trainingen, bent tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en je ontvangt 1 editie van Fietssport Magazine, een presentje en een herinneringscertificaat na afloop.

Voor meer informatie kun je mailen naar:  of bel na 19 uur naar 06-49660180.

We starten op .... data worden begin 2019 bekend gemaakt.

De overige trainingen zijn op zondagen van 9:30-12:30 uur.

We hebben een beperkte mogelijkheid voor verhuur van een mountainbike tijdens de Start2Bike trainingen. Voor € 7,50 per keer kun je tijdens de training gebruik maken van een mountainbike en fietshelm. Fiets reserveren via:

 

Ogenblik a.u.b. ...